ОСТАННІ НОВИНИ

У «Нафтогазі» повідомили, чи вплине атака РФ на газопостачання на Львівщині

Ольга Денисяка

|

24 березня Росія обстрілами пошкодила обʼєкти «Нафтогазу» на заході країни. У компанії запевняють, що атака не вплине на постачання блакитного палива українським споживачам. Про це повідомив голова правління «НАК Нафтогаз» Олексій Чернишов.

«Внаслідок ворожої атаки на заході України сталося влучання в наземну інфраструктуру одного з підземних сховищ газу  і було пошкоджене технологічне обладнання. Наразі тривають роботи з локалізації та ліквідації наслідків згідно зі сценаріями ПЛАС — Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій», – йдеться в повідомленні.

За словами голови правління, критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, адже газ знаходиться на значній глибині. Пошкоджена частина наземної інфраструктури потребуватиме відновлення, проте є достатньо резервних потужностей.

«Атака не вплине на постачання блакитного палива українським споживачам. Всі номінації замовників послуг зберігання та бронювання потужностей також продовжують виконуватися в повному обсязі. Ситуація під контролем наших спеціалістів та всіх задіяних служб», – йдеться в повідомленні.

Вночі 24 березня у Львівській області російські дрони-камікадзе Shahed і ракети атакували обʼєкт енергетичної інфраструктури. На місці спалахнула пожежа, інформації про постраждалих немає.

Після нічної атаки росіяни повторно вдарили по Львівщині ракетами «Кинджал» і влучили у той самий обʼєкт критичної інфраструктури, в який цілилися вночі. Внаслідок обстрілу було пошкоджено обʼєкти Нафтогазу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *