ОСТАННІ НОВИНИ

Атака на енергетичну інфраструктуру Львівщини: прокуратура відкрила кримінал

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом російських атак на енергетичні об’єкти Львівщини вранці 24 березня. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Досудове розслідування розпочали за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у неділю вранці, 24 березня, збройні сили РФ атакували Львівщину, застосувавши «Шахеди», крилаті ракети та гіперзвукову ракету «Кинджал». Під ударом опинились об’єкти енергетичної інфраструктури. Вони зазнали ушкоджень.

Прокурори, слідчі та експертні служби продовжують фіксувати наслідки цієї ворожої атаки.

Нагадаємо, вночі 24 березня російські дрони-камікадзе Shahed і ракети атакували обʼєкт енергетичної інфраструктури на Львівщині. На місці спалахнула пожежа, ніхто не постраждав.

Вже зранку окупанти повторно атакували цей же об’єкт аеробалістичними ракетами «Кинджал». Згодом стало відомо, що вони належать «Нафтогазу», є пошкодження.

Пожежу, яка спалахнула, вдалося загасити аж через 10 годин. До роботи залучили 61 рятувальника.

Згодом у «Нафтогазі» уточнили, що рашисти влучили в наземну інфраструктуру одного з підземних сховищ газу, було пошкоджене технологічне обладнання. Втім все це не вплине на постачання блакитного палива споживачам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *