ОСТАННІ НОВИНИ

Садочок розбрату: у «Дивосвіті» спростовують інформацію про захоплення батьками приміщення ДНЗ №188

Вероніка Рой

|

Вчора, 11 жовтня, Львівська міська рада повідомила про те, що батьки вихованців садочку № 42 та інші невідомі особи увірвалися в приміщення садочку № 188. Ці два дошкільні навчальні заклади функціонують в одній будівлі, яка розташована на вулиці Сміливих, 26. Відтак кореспондент Львівського порталу звернувся до завідувачки ДНЗ №42 Наталії Заранської, аби вона прокоментувала цю ситуацію.

 

За її словами, у приміщенні садочку №188 знаходилося майно дошкільного закладу №42, яке туди  перенесли на час ремонту у їх групах. Наталія Заранська зазначила, що начальник відділу освіти Галицького та Франківського районів Львова Леся Васюта видала накази та доручення про те, щоб ДНЗ №42 забрав майно з приміщень дошкільного навчальному закладу №188.

«На час проведення ремонту у групах наше майно було у приміщеннях нібито садочку №188. Досі цей ремонт у наших групах ще не завершений, бо підлога в аварійному стані. Але в управлінні освіти нас просили забрати майно дошкільного заклад №42, бо воно необхідне для відкриття груп. Коли представники нашого закладу прийшли до Лесі Васюти, то вона запевнила нас, що виділить кошти на килим, аби перекрити незавершений ремонт підлоги. Окрім цього,  раніше вона сказала, що попросила би прийти і батьків дітей, які навчаються у нашому дошкільному закладі, аби ті допомогли носити це майно», – розповіла вона.

Наталія Заранська запевнила, що батьки не захоплювали дошкілький заклад №188. Вони прийшли лише перенести майно ДНЗ №42 у групи, аби їх діти могли там навчатися. Адже більшість дітей через ремонт з 16 серпня сидять вдома.

«Батьки, які погодились прийти та перенести майно, були в дошкільному навчальному закладі близько 15 години. Однак директорки ДНЗ№188 на місці не було. Вони її чекали більше години. Зрештою коли вона приїхала, то сказала, що не збирається віддавати це майно. Ми мали доручення від Васюти про те, що ми можемо його забрати. Обурені батьки попросили відкрити ці приміщення, які були під замками. Тобто туди ніхто не міг увірватися. Згодом сама директорка відкрила ці приміщення, і батьки туди зайшли. Приміщення, де перебувало наше майно, є у жахливому стані, відповідно і речі дошкільшого закладу №42 теж зіпсувалися. На сьогодні батьки перенесли меблі на ту частину, де має облаштуватися їхня група», – пояснила вона.

Нагадаємо, скандал довкола дошкільного закладу «Дивосвіт» і новоутвореного садка №188  розгорівся ще в липні 2017 року і не вщухає, а лише набирає обертів. Тоді начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик заявила, що керівництво навчального закладу «Дивосвіт» робить все, щоб новий садок №188 не запрацював. Згодом завідувачка «Дивосвіт» запевняла, що мерія рейдерським способом захопила приміщення садка, тому буде боротись за них через суди.

Детальніше про цю ситуацію читайте у нашому матеріалі «Новий комунальний садочок і «Дивосвіт»: в чому конфлікт інтересів та як його вирішити?».

Фото: Дивись інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *