ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів, скільки ракет і авіабомб Росія випустила за тиждень

Олег Дерев'янко

|

З 18 по 24 березня російські окупанти випустили по Україні понад 1000 різних боєприпасів: майже 190 ракет різних типів, приблизно 140 «Шахедів» та 700 керованих авіабомб. Про це повідомив у своєму зверненні президент Володимир Зеленський.

«За цей тиждень, від понеділка й до сьогодні [неділі, 24 березня], російські терористи застосували майже 190 ракет різних типів та майже 140 “Шахедів”. Ще майже 700 керованих авіабомб. Жодного тижня ще не було за понад два роки цієї війни, коли б Росія утрималась від терору. І ми робимо все можливе, щоб нашу цілком справедливу відповідь на цей терор окупаційний контингент відчував так само кожного тижня, кожного дня», – сказав глава держави.

Володимир Зеленський подякував українським військовим за захист неба та водночас вкотре наголосив на необхідності посилити протиповітряну оборону.

«Звичайно, наш повітряний щит потребує значного посилення. Ми працюємо над цим з усіма партнерами, чиї рішення можуть змінити характер цієї війни та убезпечити наші міста й села від терору. Але вже зараз принаймні частину ракет і більшість “Шахедів” наші воїни збивають», – відзначив президент.

Нагадаємо, що лише за 19 днів березня Росія випустила по Україні більше 1300 різних боєприпасів: 130 ракет, понад 320 «Шахедів» і майже 900 керованих авіабомб.

Протягом січня, як відомо, російські окупанти атакували Україну 330 ракетами і 600 ударними дронами. При цьому абсолютну більшість із них вони запустили буквально за п’ять днів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *