ОСТАННІ НОВИНИ

Завідувачка «Дивосвіту» запевняє, що мерія рейдерським способом захопила приміщення садка, тому буде боротись за них через суди

Соломія Григор'єва

|

Скандал довкола дошкільного закладу «Дивосвіт» і новоутвореного садка №188 не вщухає та лише набирає обертів серед мешканців Львова. Відтак Львівський портал звернувся до керівниці садочку №42 Наталі Заранської для того, щоб вона розповіла свою версію конфлікту.

 

Нагадаємо, раніше Львівський портал висвітлював позицію міської ради, в якій йде мова про те, що садок №42 самовільно захопив вільні приміщення в частині будівлі на Сміливих, 26а, тому міська рада спокійно може в цих приміщення утворити новий садок і має для цього всі законні підстави.

Проте, за словами Наталії Заранської, дитячий садок №42 не може функціонувати в одному приміщенні з новим ДНЗ, адже будівля на вулиці Сміливих, 26а належить виключному одному садочку.

«Дошкільний заклад, і це доведено експертизою – це цілісний майновий комплекс. Ті невідомі люди, які знаходяться на тій частині, де має бути новий садок, незаконно заблокували вхід. Там є поверх, який по їх документах, не є наданий новому садку, адже там є господарські приміщення і пральня садочку №42, єдина щитова дошкільного закладу (тобто другий поверх є повністю без світла). Це маячня, яку придумало управління освіти разом з депутатами міської ради, оскільки абсолютно спокійно можна було відкрити 4 групи у нашому садочку. Наші батьки звернулися до управління освіти з прохання відкрити чотири нових груп навіть для тих категорій дітей, для яких вони хочуть відкрити новий садочок, хоча ці пільгові категорії є чистої води маніпуляціями. Наприклад там йде мова про дітей курсантів Національної академії сухопутних військ, а вони не є в категорії пільговиків.

Як можуть функціонувати заклади, коли вривають невідомі люди, тітушки, трощать заклад, сама начальник управління освіти разом з начальниками відділів освіти цілого Львова виносять іграшки, майно наших дітей. Невідомі чоловіки мало не побили виконуючу обов’язків начальника ДНЗ №42… Я вважаю, що це аморально, цинічно, непедагогічно і незаконно. Це просто ганьба, що в європейському місті Львові чиняться такі беззаконня чиновниками відділів освіти і депутатами міської ради», – розповіла директорка ДНЗ.

Меблі були викинуті з двох блоків приміщень. У кожному з блоків були коридор, де є роздягальня дітей, спальня, санвузол і приміщення, де роздають дітям їсти. Окрім того там був єдиний спортзал садочку №42.

«Приміщення, з яких викидалися меблі, належать садочку №42, тому що там були діючі групи дітей. Це добре, що зараз в нас канікули, і там не було дітей, бо вони б, очевидно, викинули звідти і їх. Це маячня управління освіти, що ці приміщення нам не належали. Так, це комунальне майно, комунальна власність, але воно передане в оперативне керування мені, як керівнику закладу. Тобто я відповідаю за цей заклад. І будівля, і огорожа, і територія є на балансі ДНЗ №42. Як можна говорити про те, що ми самовільно зайняли ці приміщення, коли вони і є приміщеннями 42 навчального закладу? Є технічний паспорт, є документи, є статут. Ще більше скажу, вся земля під будівлею передана в постійне користування дошкільному навчальному закладу №42», – зазначає Н. Заранська.

На думку керівництва і батьківської ради садочка №42, створення нового дошкільного закладу у цьому будинку, є лише витрачання лишніх коштів з міського бюджету Львова.

«В нас єдині комунікації, харчоблок і пральня. Ну і просто немає потреби створювати інший дошкільний заклад, якщо можна просто відкрити у нас додаткові 4 групи. Це все є комунальною власністю громади міста Львова, а громадою є і наші діти, батьки і ми, працівники. І не треба казати, що управління освіти чи міська рада є власниками цих приміщень. Кому потрібна розтрата міських коштів та не, щоб організовувати якийсь довіз харчування, якесь прання, коли це абсолютно цивілізовано можна зробити у закладі №42. Це ще один спосіб розкрадання бюджету Львова», – вважає Наталя Заранська.

Окрім того, вона зазначила, що в статуті навчального закладу написано, що будь-яка реорганізація, будь-які зміни в дошкільному закладі проходять виключно після погодження з трудовим колективом, а цього не було зроблено.

Відтак садочок зараз перебуває у такому досить підвішеному становищі, адже невідомо, як він має в подальшому працювати.

«Зараз наш садочок не зможе нормально функціонувати, адже діти і працівники після канікул не будуть мати куди повернутись. Приміщення пральні є одне і воно є в цокольному приміщенні, яке захопили. При будівництві цього будинку не було розраховано, що там буде 2 садочки, і ми в суді це довели.

Ми вже подали до суду і маємо ухвалу, про яку всі знають, хоча міська рада робить вигляд, що вперше про неї чує. Ми вимагатимемо справедливості юридично правильним шляхом. Ми вважаємо, що треба діяти цивілізованим методом і показати злочинцям, що вони діють незаконно. Але батьки налаштовані дуже рішуче, тому що права дітей порушені», – сказала пані Заранська.

Як би там не було, канікули у дітей ДНЗ №42 закінчуються 16 серпня і невідомо, що на них чекатиме далі…

Фото: Zik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *