ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська лікарня швидкої допомоги отримала від благодійників засоби захисту

Ольга Денисяка

|

Працівники Львівської лікарні швидкої допомоги отримали від компанії PepsiCo в Україні 4000 комплектів засобів індивідуального захисту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Директор з продажів компанії PepsiCo в Україні В’ячеслав Гнасєвич розповів, що на Львівщині від початку карантину компанія передала вже понад 35 тонн своєї продукції на допомогу людям, які опинилися в скруті.

Як зауважив генеральний директор лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук, засоби захисту – це найнеобхідніше для медиків. У лікарні працює близько 2 тисяч медичних працівників, яким щоденно потрібні засоби захисту.

«Зараз засоби індивідуального захисту для медичних працівників — це основне. Звісно, ця допомога – не перша, бо раніше від інших благодійників ми теж отримували і засоби захисту: костюми, окуляри, щитки, маски, і медичне обладнання. Загалом наша лікарня забезпечена засобами захисту, але вони постійно використовуються, бо є одноразовими, а тому потребують постійного оновлення», – розповів Олег Самчук.

Нагадаємо, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень.

Так, лікарня швидкої медичної допомоги отримала три надсучасні апарати штучної вентиляції легень, які допоможуть рятувати життя людей при тяжкій пневмонії. У разі потреби їх застосовуватимуть для пацієнтів із коронавірусом. Військовому госпіталю у Винниках обладнання для пацієнтів із проблемами диханням передав благодійний фонд Петра Порошенка.

Благодійний Фонд «Рідні разом» з партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Також з ініціативи громадсько-політичного діяча Ігоря Васюника у Львові працює безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868.

Активіст, голова благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Богдан Цюваник налагодив у Львові виробництво захисних пластмасових екранів для медиків. Завдяки допомозі меценатів вже вдалося виготовити перші 200 штук. Усі, хто бажає долучитися до виготовлення захисних щитів для медиків, можуть писати СЮДИ.

Готель на вул. Пилипа Орлика зголосився безкоштовно приймати на ночівлю львівських медиків. Аналогічну ініціативу підтримав готельний комплекс, що розташовний під Львовом.

Uber, Bolt та Uklon зголосилися на час карантину возити на роботу медиків, які працюють із пацієнтами з підозрою на коронавірус. Незадовго після цього до них долучився ще оператор таксі – Оpti.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла розпочав збір коштів для придбання апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ), тестів для COVID-19 та захисного одягу для медиків. Завдяки благодійникам та небайдужим львів’янам храму вдалося зыбрати потрібну суму грошей та придбати для Львівської обласної інфекційної лікарні апарат ШВЛ. 

Як писав Львівський портал, у Центрі соціальних служб соціального обслуговування, що на вул. Театральній, 10 працює пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям під час карантину.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *