ОСТАННІ НОВИНИ

Польща передала Центру легеневого здоров'я медичне обладнання

Вероніка Рой

|

Республіка Пльща передала Центру легеневого здоров’я у Львові три медичних аспіратори, які повинні підсилити роботу реанімаційного відділення. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Як повідомляється, обладнання вартістю 128 400 грн придбане польським Фондом міжнародної солідарності за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

«Маємо можливість передати медичне обладнання, яке зможе допомогти хворим, що перебувають у лікарні. Фонд солідарності сприяє розвитку міжнародної співпраці та допомагає партнерам у складних умовах. У зв’язку з тією ситуацією, що склалась у світі, було ухвалено рішення про необхідність забезпечити таким обладнанням лікарню у Львові. Це – лише початок нашої допомоги. Плануємо також допомогти госпіталю у Винниках, лікарням у Рудках та Сокалі. Туди теж маємо намір передати необхідне обладнання.  Співпраця, солідарність та взаємно підтримка в таких умовах є надзвичайно важливою та результативною», –  наголосила Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

За словами генерального директора Центру легеневого здоров’я Любомира Рака, нове обладнання значно підсилить реанімаційне відділення.

«Ми надзвичайно вдячні Республіці Польщі за підтримку. Протягом довгого часу ми мали обмін досвідом із польськими колегами, сподіваюсь ця практика невдовзі відновиться. Наша легенева клініка завжди займалась такими викликами як пневмонія. Статистика, яку ми спостерігаємо протягом останніх років не зросла, але зросла важкість пневмоній, тому навантаження на реанімаційне відділення значно вища. Ця допомога для нашого реанімаційного відділення на понад 20 місць дуже значна, вона посприяє кращій діагностиці та якіснішому лікуванню», – наголосив Любомир Рак.

Нагадаємо, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень.

Так, лікарня швидкої медичної допомоги отримала три надсучасні апарати штучної вентиляції легень, які допоможуть рятувати життя людей при тяжкій пневмонії. У разі потреби їх застосовуватимуть для пацієнтів із коронавірусом. Військовому госпіталю у Винниках обладнання для пацієнтів із проблемами диханням передав благодійний фонд Петра Порошенка.

Благодійний Фонд «Рідні разом» з партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Також з ініціативи громадсько-політичного діяча Ігоря Васюника у Львові працює безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868.

Активіст, голова благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Богдан Цюваник налагодив у Львові виробництво захисних пластмасових екранів для медиків. Завдяки допомозі меценатів вже вдалося виготовити перші 200 штук. Усі, хто бажає долучитися до виготовлення захисних щитів для медиків, можуть писати СЮДИ.

Готель на вул. Пилипа Орлика зголосився безкоштовно приймати на ночівлю львівських медиків. Аналогічну ініціативу підтримав готельний комплекс, що розташовний під Львовом.

Uber, Bolt та Uklon зголосилися на час карантину возити на роботу медиків, які працюють із пацієнтами з підозрою на коронавірус. Незадовго після цього до них долучився ще оператор таксі – Оpti.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла розпочав збір коштів для придбання апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ), тестів для COVID-19 та захисного одягу для медиків. Завдяки благодійникам та небайдужим львів’янам храму вдалося зыбрати потрібну суму грошей та придбати для Львівської обласної інфекційної лікарні апарат ШВЛ. 

Як писав Львівський портал, у Центрі соціальних служб соціального обслуговування, що на вул. Театральній, 10 працює пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям під час карантину.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *