ОСТАННІ НОВИНИ

Центр надання послуг учасникам бойових дій у Львові очолив бойовий медик

Наталя Дуляба

|

Новим керівником Центру надання послуг учасникам бойових дій у Львові призначили ветерана й військового медика Андрія Жолоба. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

43-річний Андрій Жолоб майже два останні роки працював лікарем-командиром медичної роти 46 окремої аеромобільної бригади ДШВ. До повномасштабного вторгнення РФ він був лікарем-травматологом та журналістом, а зараз також є лідером панк-рок гурту «Бетон».

Як додають у пресслужбі мерії, Андрія Жолоба представили колективу у п’ятницю, 5 квітня.

Зі зміною керівництва Центр надання послуг учасникам бойових дій хочуть переформатувати, зважаючи на актуальні виклики. Зокрема, заклад хочуть більше залучити до роботи з молоддю, зі школами, з мережею Unbroken.

«Ветерани горді тим, що вони роблять. Але повертаючись у мирне життя, часто розгублені і взагалі не знають, що робити. Отримувати якісь виплати, їх вибивати і домовлятися – це соромно для багатьох. Я дуже хочу, щоб ветерани потрапляли в наші колективи у наших робочих центрах, тому що ніхто так не зрозуміє цієї справи, як сам воїн. Ми маємо готувати наступні покоління до того, що вони теж будуть воювати, і наша робота освітня, з Пластом, зі школами, з вишами теж мусить бути. Також важливо якнайкраще розуміти медичну складову, бо завжди є багато моментів щодо питань медично-юридичних», – так висловився про важливі напрямки роботи сам Андрій Жолоб.

Зазначимо, центр надання послуг учасникам АТО у Львові на вул. Пекарській створили у 2016 році. Донедавна його очолювала дружина загиблого в АТО підполковника ЗСУ Юрія Ткачука Світлана Ткачук. Втім у березні цьогоріч вона пішла з посади.

У Центрі надання послуг учасникам бойових дій щодня захисники і захисниці, ветерани та їхні рідні, а також рідні загиблих Героїв, отримують безкоштовні консультації та допомогу. Лише торік фахівці надали понад 3000 юридичних консультацій з військового права, майже 2000 психологічних консультацій.

В установі постійно консультує юрист та психолог, періодично тривають курси англійської для ветеранів та їхніх сімей, організовують іпотерапію та відпочинок за кордоном для дітей загиблих воїнів. Також центр приймає документи на міську програму допомоги 50 тисяч грн дітям полеглих військових та військових з інвалідністю І групи.

Контакти Центру надання послуг учасникам бойових дій: м. Львів, вул. Пекарська, 41, телефон: 073-962-83-25.

Біографічна довідка

Жолоб Андрій Васильович народився у 1981 році. Навчався у львівській школі №4 із поглибленим вивченням англійської мови. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті ім. Данила Галицького.

За фахом – лікар ортопед-травматолог. Досвід роботи – 20 років, з яких два роки був військовим лікарем, командиром медичної роти 46 окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ (ОАЕМБР).

Працював журналістом (з 2004 року на РадіоМан, Радіо Люкс ФМ Львів) та ведучим святкових подій (включно з Євро-2012, фінал Ліги Чемпіонів у Києві тощо). Гітарист і вокаліст панк-рок групи «Бетон».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *