ОСТАННІ НОВИНИ

В Аргентині затримали сина російського власника ЛАЗу

Андрій Котенський

|

Правоохоронці Аргентинської Республіки затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку. Вирішується питання про екстрадицію юного росіянина до України, повідомляє пресслужба ДБР.

Нагадаємо, що у липні 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру громадянину рф та його спільнику, які намагалися обманом зберегти майно підприємства у Львові. Велике українське підприємство ТОВ «Львівські автобусні заводи» взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Його власник – громадянин рф Ігор Чуркін, витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Водночас він не хотів втрачати майно підприємства, яке перебувало у заставі.

Тому російський бізнесмен розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком. Підконтрольний олігарху керівник підприємства, під контролем сина олігарха, подав до поліції завідомо неправдиву заяву про нібито вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Він звинуватив службових осіб установи у вигаданому особливо тяжкому правопорушенні.

Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно.

Чуркіну повідомлено про підозру за статтею 383 КК України (завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення, поєднані з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині).

У той же час керівник підприємства, який на вимогу росіянина повідомив про завідомо неправдивий злочин, був визнаний судом винним, але отримав умовний термін.

Раніше Львівський портал повідомляв, що працівники ДБР повідомили про підозру російському олігарху Ігорю Чуркіну, який організував та заволодів нерухомим майном ЗАТ «Завод комунального транспорту» (колишній ВАТ «Львівський автомобільний завод»). У липні 2022 року Ігорю Чуркіну та його спільнику оголосили підозри в махінаціях з майном ЛАЗу.

Влітку 2021 року Укрексімбанк продав на відкритих торгах борги збанкрутілого Львівського автобусного заводу. Права вимоги за кредитними договорами та дебіторську заборгованість заводу перед банком більше ніж за 170 млн грн купило ТОВ «Капітал-Фінанс», засновником якої є львівський бізнесмен Максим Чухен.

Ця компанія отримала право на нерухоме та рухоме майно ЛАЗу, яке перебувало в кредитній заставі банку. Йдеться про головний виробничий корпус, монастир ордену кармелітів босих та костелу Матері Божої Шкаплерної, що є пам’яткою архітектури, виробниче обладнання, склади, майстерні та інші приміщення.

Фото: УНІАН

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *