ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд виділив ще 5,6 млрд грн на будівництво фортифікацій

Наталя Дуляба

|

На засіданні 2 квітня Кабінет Міністрів виділив додаткові 5,6 млрд грн на облаштування фортифікаційних споруд. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

Всі кошти скерують на будівництво оборонних ліній у п’ятьох областях України:

  • 1,1 млрд грн – в Донецькій області;
  • понад 1 млрд грн – у Запорізькій області;
  • 1,5 млрд грн – у Сумській області;
  • 300 млн грн – у Миколаївській області;
  • 400 млн грн – у Херсонській області.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, загалом за три місяці 2024 року Україна вже виділила 20 млрд грн на облаштування фортифікаційних споруд.

Нагадаємо, про необхідність суттєво посилити оборонні споруди військово-політичне керівництво України заговорило ще в листопаді 2023 року.

При цьому йшлося не лише про найгарячіші напрямки фронту, а й про північні і західні області. Фінансування цих потреб розпочалось якраз наприкінці минулого року й триває дотепер.

На початку березня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна будує три оборонні смуги довжиною 2000 км. Це, за його словами, є масштабним завданням, але темпи глава держави назвав «хорошими».

Додамо, що фортифікаційні споруди зводять дві структури, які мають у своєму підпорядкуванні інженерні війська: Державна спеціальна служба транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ. Втім до роботи також залучають і бізнес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *