ОСТАННІ НОВИНИ

У «Дії» з'явився новий сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Олег Дерев'янко

|

За допомогою «Дії» стало можливо подавати заяви в міжнародний Реєстр збитків. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб скористатися сервісом потрібно:

  • Оновити «Дію»;
  • На першому етапі подавайте через застосунок заяви про знищену або пошкоджену нерухомість: приватний будинок, квартиру, дачний чи садовий будинок або інше житлове приміщення;
  • Для подання заяви треба бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевої влади, це важливо.

Далі буде можливість подавати заяви в реєстр щодо вимушеного переміщення, шкоди життю, здоровʼю, тортур та сексуального насильства. Пізніше скарги зможуть подавати бізнес та держава.

«Росія має заплатити за збитки, а для цього Мінʼюст разом з USAID і проєктом TAPAS працює над досить складним і тривалим процесом репарацій. Дія робить подання заяв до реєстру простим, доступним і безпечним», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на національний мультитест тепер можна зареєструватись через «Дію». Також у застосунку стали доступні документи про освіту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *