ОСТАННІ НОВИНИ

Над Чорним морем збили російський дрон вартістю 7 млн доларів

Наталя Дуляба

|

1 квітня ППО збила над акваторією Чорного моря ворожий безпілотник «Форпост», який є одним із найдорожчих дронів росіян. Про це повідомляє Армія.inform.

«Повітряні Сили відпрацювали досить хорошу ціль, такі цілі у нас бувають нечасто, проте нам все-таки вдалося збити один із найдорожчих безпілотних літальних апаратів ударних типу „Форпост“. Це російський БпЛА, його вартість становить приблизно 7 мільйонів доларів. Його збила Одеська зенітно-ракетна бригада над акваторією Чорного моря», – розповів в етері телемарафону речник Повітряних Сил Ілля Євлаш.

За його словами, «Форпост» – досить рідкісна «пташка», є аналогом турецького Bayraktar, який може нести додаткове бойове навантаження у вигляді двох ракет чи іншого озброєння.

Ілля Євлаш уточнив, що цей безпілотник може протягом тривалого часу виконувати бойові завдання вздовж лінії зіткнення. Також він може проводити і розвідку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *