ОСТАННІ НОВИНИ

Росія намагається тримати у запасі 900 ракет, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Росія все-таки продовжує виробляти свої ракети для атак по Україні і намагається тримати у запасі не менше 900 штук. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки Міноборони України.

Як розповів представник української розвідки Вадим Скібіцький, зараз у РФ, за оцінкою ГУР, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю польоту більше 350 км. Крім того, росіяни намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет.

До прикладу, цьогоріч протягом квітня Росія хоче виробити близько 40 ракет Х-101.

«Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (2-3 саме масовані), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та “Шахедів”. Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись», – сказав у коментарі РБК-Україна Вадим Скібіцький.

Тим часом крилаті ракети «Калібр» рашисти майже не застосовують з осені 2023 року, відтак дотепер їх накопичують.

«Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М14 “Калібр” і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. При чому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року», – зазначив представник ГУР.

Водночас він нагадав, що росіяни проводять модернізацію протикорабельних ракет «Онікс».

«Що стосується швидкісних ракет, які летять з південного напрямку, наразі складно визначити, чи це ракети “Циркон”, чи модернізовані “Онікси”», – зауважив Вадим Скібіцький, додавши що запаси звичайних «Оніксів» на Росії становлять 440 одиниць.

Нагадаємо, напередодні керівник української воєнної розвідки Кирило Буданов теж говорив про накопичення Росією ракет «Калібр». Він вважає, що найближчим часом ворог може знову їх застосувати для атак про Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *