ОСТАННІ НОВИНИ

Підозру отримав гендиректор російського заводу з виробництва крилатих ракет

Наталя Дуляба

|

В Україні заочно оголосили підозру генеральному директору російського проєктно-конструкторського бюро «Радуга» Сєргєю Богатікову. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Бюро «Радуга» спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ. Насамперед йдеться про крилаті ракети типу Х-101, які рашисти використовують для здійснення повітряних ударів по цивільній інфраструктурі України.

Саме такою ракетою окупанти поцілили у багатоквартирний будинок в Умані 28 квітня 2023 року. Тоді загинули 23 місцеві жителі, втому числі 6 дітей. Під час вогневого ураження було повністю зруйновано під’їзд із 27 квартир.

«За безперебійні поставки ракетного озброєння окупаційним угрупованням Росії підприємство, очолюване Богатіковим, отримало кремлівську відзнаку “вдячність президента РФ”», – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів Сєргєю Богатікову заочно оголосили підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27; ч. 2 ст. 28 та за  ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *