ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова приїхала спецпредставниця США Пенні Пріцкер

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 2 квітня, із візитом до Львова прибула спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

Пенні Пріцкер, яка походить із родини українських емігрантів, супроводжує посолка США в Україні Бріджит Брінк. Вони обоє мали зустріч із керівництвом міста.

Сам Андрій Садовий зауважує, що про результати зустрічі говорити не варто, але додає, що сторони обговорювали, як українські та американські громади можуть обʼєднатись задля розвитку економіки України.

«Це та зустріч, про яку мало можна сказати публічно, але результат буде вражаючим. Важливо, що всі розуміють цінність та місію Unbroken та Львова під час війни», – прокоментував мер.

Нагадаємо, президент США Джо Байден призначив Пенні Пріцкер спецпредставницею з питань економічного відновлення України у вересні 2023 року. На цій посаді вона співпрацює з українською владою, міжнародними партнерами та організаціями щодо відбудови економіки України, а також має допомогти державі із впровадженням необхідним реформ.

Пенні Пріцкер представляє впливову емігрантську родину Пріцкерів, відому своєю громадянською позицією та філантропією. Вона є однією з найбагатших родин США зі спільним статком, що сягає 37 млрд доларів. Статок самої Пенні Пріцкер оцінюють у понад 3 млрд доларів.

Родичі Пріцкер були власниками зерносховищ на Київщині, але наприкінці XIX століття вони були змушені втікати через погроми, які тоді відбувались в Російській імперії.

Як розповідала сама Пенні Пріцкер, до її повноважень, зокрема, входитиме робота з українським урядом, з приватним сектором, західними партнерами України. Також вона фокусуватиметься на прозорості та підзвітності відбудови – на змінах правоохоронних органів, судової системи, у сфері боротьби з корупцією, управління держпідприємствами тощо.

Крім того, Пріцкер відразу заявила, що для отримання допомоги від США Україна повинна виконувати певні умови й демонструвати прогрес. Зокрема, посадовиця говорила про те, що американський уряд хоче бачити в Україні середовище, сприятливе для інвестицій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Андрія Садового

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *