ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина виділить 576 млн євро на чеську ініціативу з закупівлі снарядів для України

Маркіян Рой

|

Німеччина оголосила про виділення 576 млн євро на закупівлю 180 тисяч снарядів у межах чеської ініціативи щодо боєприпасів для України. Про це повідомили у Міністерстві оборони країни. Про це агенції Reuters сказали в Міноборони Німеччини, пише Європейська правда.

Минулого місяця міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про надання Україні пакета допомоги на суму 478 мільйонів євро, не враховуючи підтримку чеської ініціативи щодо боєприпасів.

Тоді ж він оголосив, що внесок Німеччини дозволить покрити вартість 180 тисяч снарядів.

«Таким чином, загальна вартість обох заходів підтримки становить понад один мільярд євро», – сказав представник Міноборони Німеччини.

Все більше країн приєднуються до чеської ініціативи щодо постачання сотень тисяч боєприпасів для України з-за меж Європи. На частку Німеччини припадатиме 40% цієї ініціативи, повідомили в німецькому міністерстві, не надавши інших подробиць.

Зазначимо, про те, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України у потенційних постачальників за межами ЄС, сповістив у лютому президент республіки Петр Павел. Втім на закупівлю потрібно було знайти гроші.

На цю пропозицію одразу ж відгукнулися Нідерланди, пообіцявши надати 100 мільйонів євро на закупівлю снарядів. Наприкінці лютого Бельгія також заявила, що візьме участь у закупівлі боєприпасів, виділивши на це 200 мільйонів євро. Згодом Франція, Норвегія та Польща також підтримали чеський план постачання 800 тисяч артилерійських снарядів в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *