ОСТАННІ НОВИНИ

На Ставці обговорили темпи будівництва фортифікацій

Наталя Дуляба

|

В понеділок, 11 березня, на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача йшлося про хід будівництва оборонних споруд завдовжки 2000 км. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Захист у три смуги завдовжки 2000 кілометрів – масштабне завдання, але зараз темпи хороші. Розраховую на вчасне завершення», – відзначив глава держави.

Щодо темпів прокладання оборонних рубежів прозвітував прем’єр Денис Шмигаль.

Окремою темою на засіданні було обговорення ситуації на полі бою. Доповідали головком ЗСУ Олександр Сирський, начальник Генштабу Анатолій Баргилевич, командувачі на місцях.

Також члени Ставки зупинились на забезпеченні українського війська, говорили з профільними міністрами про фактичне і майбутнє надходження снарядів, ракет та іншого озброєння, а також про власне виробництво.

Нагадаємо, про необхідність суттєво посилити оборонні споруди військово-політичне керівництво України заговорило ще в листопаді 2023 року. При цьому йшлося не лише про найгарячіші напрямки фронту, а й про північні і західні області.

Наприкінці минулого року уряд виділив 788 млн грн на розмінування та будівництво фортифікацій у прифронтових регіонах.

Вже на початку 2024-го Кабмін спрямував на облаштування фортифікацій рекордні 17,5 млрд грн. Станом на середину лютого витрати на ці потреби зросли до 20 млрд грн.

На початку березня уряд виділив 1,3 млрд грн на облаштування фортифікацій у Запорізькій області.

Додамо, що фортифікаційні споруди зводять дві структури, які мають у своєму підпорядкуванні інженерні війська: Державна спеціальна служба транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ. Втім до роботи також залучають і бізнес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *