ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони показали, як на фронті будують фортифікації

Наталя Дуляба

|

Інженерні підрозділи продовжують будувати посилені фортифікаційні споруди та укріплення у різних частинах України. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні обладнали більше 2000 опорних пунктів, позицій та вогневих позицій. Йдеться про рубежі прикриття кордону (північний та придністровський регіони), І та ІІ оборонні рубежі і частково – оперативний рубіж на всіх напрямках фронту.

На 2024 рік заплановане будівництво ще кількох тисяч опорних пунктів. Інженерні війська Сил підтримки вже розпочали роботи на всіх напрямках.

Спорудженням фортифікаційних споруд займаються дві структури, які мають у своєму підпорядкуванні інженерні війська: Державна спеціальна служба транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ. Цю роботу координує спеціальна група при Міноборони, що дозволяє залучати до будівництва також і бізнес.

«Це збільшує і кількість споруджених обʼєктів, і швидкість виконання робіт. Адже представники бізнесу мають змогу надавати у користування будівельну техніку та залучати більшу кількість фахівців», – пояснюють в оборонному відомстві.

Нагадаємо, про необхідність суттєво посилити оборонні споруди військово-політичне керівництво України заговорило ще в листопаді 2023 року. При цьому йшлося не лише про найгарячіші напрямки фронту, а й про північні і західні області.

Наприкінці минулого року уряд виділив 788 млн грн на розмінування та будівництво фортифікацій у прифронтових регіонах.

Вже на початку 2024-го Кабмін спрямував на облаштування фортифікацій рекордні 17,5 млрд грн. Станом на середину лютого витрати на ці потреби зросли до 20 млрд грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *