ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові таки реорганізували школу №19, в якій навчаються ув’язнені

Наталя Дуляба

|

У Львові реорганізували вечірню школу №19, в якій навчаються ув’язнені, приєднавши її до школи №55, що на вул. Бандери, 91. Відповідне рішення сьогодні, 17 травня, прийняли під час сесії Львівської міської ради. «За» проголосували 46 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначила під час обговорення питання начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, сьогодні законодавство України не передбачає такого освітнього закладу як вечірня школа, відтак львівську школу №19 пропонують реорганізувати шляхом приєднання її до школи №55, в якій навчання здійснюється і за денною, і за вечірньою формами.

«З цим питанням ми зверталися до Міністерства освіти і науки, нам відповіли, що ми можемо створити на базі школи №55 вечірні класи для учнів зі школи №19. Щодо можливлості створення на базі школи №55 ліцею, то це зробити неможливо через певні нюанси», – пояснила Зоряна Довганик.

Зазначимо, ГО «Батьківська рада Львівщини» виступила категорично проти такого рішення та закликала депутатів міської ради не голосувати за це питання.

«ГО «Батьківська рада Львівщини» просить вас на даному етапі не приймати швидкі рішення, а додатково та ретельніше вивчити зазначене питання, розглянувши можливість проведення реорганізації вечірньої школи №19 не шляхом приєднання до інших загальноосвітніх шкіл, а шляхом створення окремого самостійного навчального закладу на базі школи №19 відповідно до вимог Закону України «Про освіту» та ст. 125 Кримінально-виконавчого кодексу України (наприклад, ліцей №19)», – йшлося у зверненні громадської організації.

Зазначимо, Зоряна Довганик також запевняла, що батькам та учням школи №55 перейматись не варто, адже «учні школи №19 навчатимуться там, де й навчалися, оскільки вони є ув’язненими. А вчителі просто рахуватимуться працівниками школи №55».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *