ОСТАННІ НОВИНИ

Приєднання ув’язнених до школи №55: у міськраді Львова запевнили, що батькам хвилюватися не варто

Наталя Дуляба

|

У Львові батьки переживають, що в межах реорганізації вечірньої школи №19 її учнів, які є неповнолітніми ув’язненими, приєднають до школи №55. Питання про реорганізацію вечірньої середньої загальноосвітньої школи №19 включене до порядку денного сесії Львівської міської ради, яка відбудеться уже цього четверга, 17 травня. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, реорганізувати комунальну вечірню середню загальноосвітню школу №19, що на вул. Шевченка, 156, збираються способом приєднання її до середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №55, яка на вул. Бандери, 91.

Як водночас йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення міської ради, рішення щодо реорганізації вечірньої школи №19 мають прийняти у зв’язку з оптимізацією мережі закладів освіти Львова. У вечірній школі №19 сьогодні навчається 157 учнів, а освітній процес забезпечують 19 вчителів.

Натомість у школі №55, згідно з документом, навчання здійснюється і за денною, і за вечірньою формами навчання.

«Реорганізація вечірньої (змінної) середньої загальноосвітньої школи №19 шляхом приєднання її до середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №55 дозволить організувати освітній процес для учнів на належному рівні», – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.

ГО «Батьківська рада Львівщини» виступила категорично проти такого рішення та закликала депутатів міської ради не голосувати за це питання.

«ГО «Батьківська рада Львівщини» просить вас на даному етапі не приймати швидкі рішення, а додатково та ретельніше вивчити зазначене питання, розглянувши можливість проведення реорганізації вечірньої школи №19 не шляхом приєднання до інших загальноосвітніх шкіл, а шляхом створення окремого самостійного навчального закладу на базі школи №19 відповідно до вимог Закону України «Про освіту» та ст. 125 Кримінально-виконавчого кодексу України (наприклад, ліцей №19)», – йдеться у зверненні.

Як пояснила Львівському порталу начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, реорганізувати школу №19 зобов’язані, адже законодавство не передбачає функціонування такого типу освітнього закладу як вечірня школа. Також вона запевнила, що ні батькам, ні учням школи №55 не варто перейматись.

«Немає такого типу навчального закладу як вечірні школи, тому ми плануємо винести на розгляд сесії ухвалу про реорганізацію вечірньої школи №19. Жодних змін для батьків і дітей школи №55 не буде. Учні школи №19 навчатимуться там, де й навчалися, оскільки вони є ув’язненими. А вчителі просто рахуватимуться працівниками школи №55. Жодних рухів щодо приміщень або переміщень учнів не буде», – зазначила Зоряна Довганик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *