ОСТАННІ НОВИНИ

Працівник «Укрзалізниці» був російським шпигуном

Наталя Дуляба

|

Спецслужби затримали посадовця «Укрзалізниці», який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ на Дніпропетровщині. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, російським агентом виявився посадовець однієї із вузлових станцій «Укрзалізниці». Його затримала контррозвідка у власному помешканні у Дніпрі.

Встановлено, що чоловік за вказівкою ворога збирав інформацію про залізничні маршрути, якими переправляють військову техніку ЗСУ, а також кількість і тип озброєння, яке постачають саме залізницею.

Для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися інформацію про їхній маршрут із зупинками та пунктами призначення.

«Насамперед, зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин “Бредлі” та танків “Леопард”», – йдеться у повідомленні.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах у Дніпропетровській області. Таким чином рашисти сподівались порушити логістику постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Втім шпигуна встигли своєчасно спіймати. Як вдалося з’ясувати під час розслідування, його ФСБ РФ дистанційно завербувала влітку 2023 року, оскільки той схвалював збройну агресію рашистів у прокремлівських Telegram-каналах.

Для комунікації з ФСБ агент використовував анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучили мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь Москви.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Наразі фігурант справи перебуває під вартою. Триває розслідування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *