ОСТАННІ НОВИНИ

На схемі з ухилянтами на Львівщині затримали росіянина

Наталя Дуляба

|

Росіянин, який мешкає на Львівщині, взявся за організацію нелегальної переправи чоловіків мобілізаційного віку до Угорщини. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про 30-річного мешканця Львівщини з російським громадянством. Встановлено, що у 2014 році, перебуваючи в тимчасово окупованому Криму, він отримав паспорт громадянина РФ.

За даними слідства, чоловік організував схему нелегального вивезення чоловіків призовного віку за кордон під час дії воєнного стану в Україні.

Про таку можливість ділок повідомив свого знайомого при зустрічі, який підшукав йому «клієнта».

За задумом переправляти чоловіків мали за допомогою фіктивних документів. Проте із прийняттям змін до законодавства у травні цьогоріч із цим виникли «труднощі». Відтак фігурант запропонував військовозобов’язаному незаконно перетнути кордон поза одним із пунктів пропуску у Закарпатській області.

«Він провів «інструктаж», як це зробити. Запевняв, що утікача по приїзду в Мукачеве зустрінуть його спільники, які забезпечать супровід у Республіку Угорщина. Також підозрюваний дав настанови про подальші дії чоловіка, коли він прибуде в сусідню державу задля уникнення депортації», – йдеться у повідомленні.

Ціна такої «послуги» становила 11 тисяч доларів. Громадянина РФ затримали під час отримання коштів.

Йому оголосили підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Підозрюваному суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство триває, правоохоронці встановлюють всі деталі «схеми» та інших осіб, які можуть бути до неї причетні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *