ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР підтвердило ураження одночасно двох російських Су-57

Маркіян Рой

|

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що вперше було одразу уражено два російських літаки Су-57. Про це він розповів у ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини, передає Укрінформ.

«Стосовно ураження Су-57 на території держави-агресора. Це майже 600 км від лінії нашого кордону. Ми не коментували офіційно, чия це операція, але аналітики можуть робити свої припущення. Отже, стосовно підтвердження ураження ми можемо говорити про те, що один Су-57 має значні пошкодження, а інший – легші. Імовірно його можливо відновити в швидші терміни. Тим не менше, факт – уперше уражено літаки Су-57 і вперше уражено одразу два таких «нових» російських винищувачі – гордість рашистських повітряних сил, які піддаються ураженню», – сказав Юсов.

За його словами, окупанти дуже довго намагалися вивести літаки на серійне виробництво і постійно переносили ці терміни. Наразі мова йде про штучні примірники і штучне виробництво кількістю до десятка.

«Власне ворог намагався максимально приховувати і завищувати характеристики даного винищувача, називаючи його винищувачем п’ятого покоління, проте стосовно цього є сумніви. Побоюючись втрат та роботи українських повітряних Сил, Су-57 так і не перетинали лінію українського повітряного простору. Але вони використовувались активно в терористичних атаках українських цивільних об’єктів. Тому те, що уражені Су-57 – справедливо, закономірно», – додав представник Головного управління розвідки Міноборони.

Нагадаємо, 8 червня на території аеродрому «Ахтубінськ» в Астраханській області РФ, розташованому за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, уражено багатоцільовий винищувач держави-агресора Су-57.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *