ОСТАННІ НОВИНИ

Львів‘ян закликають стати донорами: де можна здати кров

Маркіян Рой

|

Напередодні Всесвітнього дня донора крові, лікарі у Львові вкотре закликають ділитися свою кров’ю з тими, хто її потребує. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Потреба у донорській крові для лікування пацієнтів з важкими захворюваннями чи травмами була завжди. Проте зараз, в умовах війни, ця потреба збільшилась в рази, бо наші лікарі постійно лікують пацієнтів з різними пораненнями і мінно-вибуховими травмами. Тому без перебільшення, донорська кров рятує життя, з її допомогою лікарі рятують життя тих, хто часом є на межі життя і смерті. Тому закликаємо людей приходити, реєструватися і робити донації крові», – каже Юрій Кобецький, керівник Центру крові Першого медичного об‘єднання Львова.

Донором крові може бути кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних та соціальних протипоказань.

Лише одна донація може врятувати три життя. Потреба у крові та її компонентах є завжди, але зараз, під час війни, ця потреба значно зросла і є постійною.

Здати кров у кров у Львові можна за такими адресами:  

  • Центр крові Першого медичного об’єднання Львова (вул. Миколайчука, 9); контактний телефон: 0 800 333 003;
  • Львівський обласний центр служби крові (вул. Пекарська, 65), контактний телефон: 0322756405;
  • Мобільний центр крові (щоразу змінює локацію – для зручності мешканців). Цього разу – 14 червня, буде на площі Ринок, 1, з 09:00 до 12:00, зареєструватися й обрати зручний для себе час можна за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *