ОСТАННІ НОВИНИ

Німецька поліція підтвердила загибель зниклої 9-річної українки: розслідують як вбивство

Маркіян Рой

|

У Німеччині офіційно підтвердили, що знайдена у лісі під Дебельном мертва людина – 9-річна дівчинка з України, яка тиждень вважалася зниклою. Про це повідомляє Bild, пише Європейська правда.

На пресконференції у місті Хемніц поліція підтвердила, що тіло, яке знайшли напередодні у лісі поблизу Дебельна у Саксонії – зникла 9-річна українка Валерія, яку шукали з 3 червня після того, як вона пішла у школу і зникла.

“Валерія стала жертвою злочину. Ми розслідуємо його як вбивство”, – повідомив начальник поліції Карстен Кемпф.

У поліції розповіли, що вбиту виявили далеко від стежок, у важкодоступній зоні з низькорослою рослинністю. Слідчі вважають, що це і було місцем вбивства.

Тіло обстежували у лейпцизькому інституті кримінальної експертизи.

«Після досліджень та розтину не виявлено ознак того, що дівчинка стала жертвою сексуального насильства», – повідомила старший публічний прокурор Хемніца Інгрід Бургарт.

За останні дні залучені до пошуків правоохоронці опитали близько 400 громадян в окрузі та перевірили місцеперебування осіб, які раніше скоювали сексуальні злочини. Підозрюваних поки немає.

«Наше розслідування на даний час зосереджується на безпосередньому колі знайомств родини», – повідомила прокурор.

Нагадаємо, про Валерію повідомляли, що вона родом з Дніпропетровщини і живе у Німеччині з матір’ю з 2022 року. Її батьки розлучені, батько служить у силах оборони України.

Про те, що Валерія зникла, повідомила її мати після того, як дівчинка не повернулася додому у звичний час. Правоохоронці почали розслідування проти школи, яка із запізненням повідомила про відсутність дівчинки на уроках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *