ОСТАННІ НОВИНИ

Оркестр INSO-Львів зіграє для військових, які проходять реабілітацію

Маркіян Рой

|

У п’ятницю, 14 червня, о 15:30 у залі Львівської філармонії відбудеться концерт симфонічного оркестру INSO-Lviv для військових, які проходять реабілітацію Львові, повідомляють огразізатори заходу.

Захід відбудеться у партнерстві з програмою “Місто лікує”. Це міська програма соціально-культурного відновлення військових, які лікуються чи проходять реабілітацію у медичних закладах, розташованих на території Львівської міської територіальної громади.

Запрошеним диригентом цього вечора буде відомий французький маестро Ніколя Шалвін. Він є відомим інтерпретатором і першовиконавцем багатьох творів композиторів Франції, Бельгії та інших країн. Шалвін познайомить львівську публіку з кількома рідкісними творами французької музики. У програмі – оркестрова п’єса «Весняний ранок» («D’un matin de printemps») Лілі Буланже, видатної французької композиторки початку XX століття та першої жінки-лауреатки Римської премії. Також прозвучать ліричні «Чотири ноктюрни» сучасної композиторки Флорентіни Мульсан, які вперше виконуватимуться у Львові під керівництвом Шалвіна.

Оркестр INSO вже неодноразово виступав для військових: «Ми бачимо, що класична музика має надзвичайно позитивний вплив на їх емоційний та психічний стан. Кожен концерт стає джерелом натхнення та спокою, приносить моменти радості й відпочинку. Спілкуючись з військовими після виступів, ми чуємо багато вдячних слів та відгуків про те, як музика допомагає їм відволіктися від важких думок і налаштуватися на позитив», – йдеться в повідомленні

Наступного дня, у суботу, 15 червня, відбудеться закриття 25-го ювілейного сезону Академічного симфонічного оркестру INSO-Lviv. Три крапки поставить концерт з вишуканої європейської класики.

Квитки доступні за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *