ОСТАННІ НОВИНИ

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 25 липня, у Дніпрі затримали підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Операція із затримання була дуже непростою. Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб», – зазначив глава держави.

За його словами, у Дніпрі затримали 18-річного хлопця. Тривають необхідні слідчі дії та експертизи.

«Доручив міністру внутрішніх справ представити суспільству всі деталі», – додав Зеленський.

Оновлено

Як повідомляють у Нацполіції України, під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Наразі його затримали і слідство продовжує розслідування, зокрема, перевіряється версія про те, що підозрюваний міг бути лише виконавцем

Згодом Українська правда отримала в розпорядження фото 18-річного затриманого, який приїхав до Львова на потязі, а після вбивства залишив місто таким же способом.

До скоєння злочину він готувався з травня.

Нагадаємо, що ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Сам нападник утік. Невдовзі після вбивства у мережі поширили фото юнака, який є ймовірним вбивцею. Згодом його офіційно оголосили в розшук. Відомо, що ця особа, приховавши своє обличчя, певний час чатувала біля дому мовознавиці.

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Крім того, правоохоронці вважають, що вбивство готували щонайменше місяць і в стрільця могли бути спільники.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці вивчають також причетність Росії до вбивства мовознавиці. При цьому він наголосив, що винні у злочині мають понести покарання.

Американський осередок партії «Свобода» обіцяє 10 тисяч доларів за інформацію про вбивцю Фаріон.

22 липня Ірину Фаріон поховали на Личаківському кладовищі. Провести в останню путь мовознавицю прийшли тисячі львів’ян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *