ОСТАННІ НОВИНИ

Криміналітету у трьох областях продавали трофейні кулемети та вибухівку

Наталя Дуляба

|

В трьох областях України затримали ділків, які займались нелегальною торгівлею зброєю та боєприпасами, знайденими на місцях колишніх боїв. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Так, п’ятьох організаторів нелегального бізнесу спіймали у Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях. Вони намагалися продати криміналітету зразки бойових засобів ураження, знайдених на місцях колишніх боєзіткнень.

Серед вилученого у зловмисників – російські кулемети «Печеніг» та «Корд», автомати АК-12, арсенал протитанкових гранатометів та вибухівка.

На Київщині затримали представника добровольчого формування територіальної громади столиці, який торгував трофейним озброєнням.

Фігурант підшукував потенційних клієнтів на тематичних інтернет-форумах, а також через власні зв’язки у кримінальних колах. Для зберігання засобів ураження ділок використовував покинуту недобудову на околицях Києва.

Правоохоронці затримали ділка на спробі нелегального збуту автомата АК-74 та чотирьох бойових гранат.

Під час огляду схрону та обшуків за місцем проживання затриманого додатково вилучили:

  • 4 кг вибухівки з електродетонаторами;
  • більше ніж 20 гранатометних пострілів;
  • 16 бойових гранат;
  • 2 автомати Калашникова;
  • 2 пістолети, в тому числі системи Макарова;
  • понад 2 000 набоїв різного калібру.

На Донеччині попались двоє ділків, які торгували трофейним озброєнням у прифронтових районах регіону.

Одного із фігурантів затримали, коли той намагався отримати 32 тисячі доларів за продаж цілого арсеналу засобів ураження. Серед них були великокаліберні кулемети «Утьос» та «Корд», снайперська гвинтівка Драгунова та протитанковий ракетний комплекс «Фагот».

Одночасно поблизу передової спіймали іншого фігуранта, який «домовлявся» про збут ще однієї партії зброї.

У Дніпрі затримали колишнього співробітника розформованої міліції та його спільника, які хотіли підпільно продати російський великокаліберний кулемет «Печеніг» та чотири автомати Калашникова.

Усім п’ятьом зловмисникам оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Всі фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *