ОСТАННІ НОВИНИ

У поліції розповіли деталі затримання вбивці Ірини Фаріон

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 25 липня, у Дніпрі затримали 18-річного місцевого мешканця, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

«Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України», – йдеться у повідомленні.

За даними відомства, спецслужби перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу.

Врешті підозрюваного вистежили та встановили особу.

«Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди. Ідентифікація зловмисника та його затримання – кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки. Дякую усій команді», – додали у поліції.

Встановлено, що фігурантом є 18-річний мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Наразі його затримали і слідство продовжує розслідування, зокрема, перевіряється версія про те, що підозрюваний міг бути лише виконавцем.

Більше інформації обіцяють згодом.

Оновлено

За даними Офісу Генпрокурора, вбивці готується повідомлення про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

«Наразі у місті Дніпро завершуються процесуальні дії, повʼязані із затриманням ймовірного нападника. За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього затриманий буде доставлений у Львів для проведення подальших слідчих дій», – зазначила речниця Офісу Генпрокурора Надія Максимець у коментарі Українській правді.

У поліції додали, що до розшуку підозрюваного були задіяні оперативники Департаменту карного розшуку, співробітники Департаменту кримінального аналізу, слідчі ГСУ, кінологи, поліцейські та спецпризначенці КОРДу Дніпропетровщини.

«Підрозділи Національної поліції й Національної гвардії прочесали 100 гектарів територій. Опитано сотні свідків, оброблено й розшифровано десятки терабайтів інформації з сотень відеокамер спостереження. На кордоні було перевірено близько 58 000 осіб відповідного віку, які виїжджали за межі нашої держави», – зазначили у Нацполіції України.

Нагадаємо, що сьогодні затримали 18-річного дніпрянина, який приїхав до Львова на потязі, а після вбивства Ірини Фаріон залишив місто таким же способом.

До скоєння злочину він готувався з травня 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *