ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» дає 10 тисяч доларів за інформацію про вбивцю Ірини Фаріон

Наталя Дуляба

|

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» надасть фінансову винагороду за інформацію про вбивцю мовознавиці Ірини Фаріон, що допоможе слідству. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі партії.

«Свободівці» просять усіх, хто володіє будь-якою інформацією про вбивцю Ірини Фаріон, звертатись у поліцію. Тому, хто надасть дані, що допоможуть знайти нападника чи встановити його місцеперебування, обіцяють фінансову винагороду.

Як відомо, кошти надає осередок ВО «Свобода» у США. Йдеться про 10 тисяч доларів, уточнила представниця американського осередку партії Наталія Ющук.

Писати потрібно на електронну пошту: [email protected].

Зазначимо, що у вбивстві Ірини Фаріон правоохоронці підозрюють цього молодика:

Його оголосили в розшук. За свідченням сусідів мовознавиці, цей хлопець певний час чатував біля будинку Ірини Фаріон.

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Зловмиснику вдалося втекти. Його пошуки тривають досі.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці вивчають також причетність Росії до вбивства мовознавиці. При цьому він наголосив, що винні у злочині мають понести покарання.

Ірину Фаріон поховають у Львові на Личаківському цвинтарі у понеділок, 22 липня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *