ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до 15 років в'язниці засудили так званого прокурора «днр»

Маркіян Рой

|

До 15 років за ґратами з конфіскацією майна засудили так званого прокурора «днр», яка наполягала на необхідності визнати винною громадянку України у шпигунстві. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори у суді довели, що обвинувачена добровільно зайняла посаду прокурора відділу підтримки державного обвинувачення управління по нагляду за додержанням законів органами воєнного управління і органами виконавчої влади у місті Донецьк.

Жінка виконувала обов’язки сторони обвинувачення від імені незаконного державного утворення «днр», присягнувши йому на вірність.

Зокрема, на одному із псевдо-судових розглядів, посадовиця наполягала на необхідності визнати винною громадянку України у шпигунстві. Для цього вона безпосередньо зачитувала обвинувальний акт у кримінальній справі, просила призначити покарання за законодавством «днр». Також досліджувала у судових засіданнях документи та письмові докази, пред`являла речові докази, допитувала учасників справи, заявляла клопотання та інше.

Вироком суду громадянку України було засуджено до 10 років позбавленням волі із відтермінуванням відбування покарання до досягнення її дитиною 14 років.

Таким чином обвинувачена надавала допомогу рф та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України.

Громадянку України засуджено за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Їй призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *