ОСТАННІ НОВИНИ

Митрополит УПЦ МП з Буковини отримав підозру

Андрій Котенський

|

Правоохоронці оголосили підозру настоятелю Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП) за розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

За даними відомства, під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її «церквою антихриста» і «сатанинською» чим ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні.

«Експертиза підтвердила факти злочинної діяльності клірика. За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину», – йдеться у повідомленні СБУ.

СБУ не називає імені Митрополита, але за даними Радіо Свобода, мова про митрополита московського патріархату Михайла Жара (Лонгина).

Раніше Львівський портал повідомляв, що фанатик московського патріархату боксер Василь Ломаченко опублікував скандальне відео проповіді митрополита Лонгина (УПЦ МП). У проповіді Лонгин заявляє, що Україна розпочала війну проти Бога й українського народу на догоду сатанинській церкві (вочевидь Православній церкві України – ред.) та свинячим мордам 95-го кварталу (вочевидь правлячій партії «Слуга народу – ред).

Нагадаємо також, що лише 2 грудня 2022 року Україна запровадила санкції проти Московського патріархату.

7 грудня священник УПЦ (МП), який передавав росіянам дані про позиції ЗСУ в Сєвєродонецьку на Луганщині отримав 12 років тюрми. Ще один піп утік і перебуває у розшуку.

9 грудня суд у Кропивницькому відправив під нічний домашній арешт колишнього митрополита Кіровоградської єпархії, а нині вікарія Київської УПЦ МП Іосафа (Петро Губень) за підозрою у розпалюванні ворожнечі.

Рада національної безпеки й оборони України 11 грудня запровадила санкції проти ще сімох представників УПЦ Московського патріархату.

14 грудня на території Львівської єпархії УПЦ (МП) антиукраїнську літературу та документи щодо сприяння мобілізації в РФ.

Під час обшуків у Києво-Печерській Лаврі в Києві та у храмах УПЦ МП на Рівненщині правоохоронці виявили пропагандистську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян РФ.

У керівництва єпархії УПЦ МП на Буковині знайшли проросійські методички та громадянство РФ. Мало того, під час обшуку приміщення УПЦ (МП) на Буковині співробітники СБУ заскочили секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту в ліжку з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі.

Під час нових обшуків у єпархіях УПЦ Московського патріархату виявили не лише купу російської пропагандистської літератури, возвеличування «русского міра», патріарха Кіріла та окупаційної армії, а й нацистську символіку, «вчення про сатанізм».

В єпархії УПЦ МП на Буковині знайшли ноутбук з дитячою порнографією.

У Черкаській, Житомирській та Волинській областях у храмах Московського патріархату виявили крадені ікони, паспорти РФ та прапор «новоросії».

Під час обшуків в УПЦ Московського патріархату на Київщині та Херсонщині правоохоронці виявили 16 підозрілих осіб, незареєстровану зброю, російські агітки та золотий герб РФ.

18 травня 2023 року УПЦ МП викрили ще одного любителя рашизму на Харківщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *