ОСТАННІ НОВИНИ

В УПЦ МП викрили ще одного любителя рашизму

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили ще одного любителя рашизму і «руского міра» у рясі. Ним вився священник УПЦ МП із Харківщини, який під час окупації регіону перейшов на бік росіян, заперечував агресію РФ та поширював кремлівську пропаганду. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Йдеться про священнослужителя однієї з релігійних громад УПЦ МП Ізюмського району Харківської області.

Встановлено, що під час тимчасової окупації регіону він добровільно підтримав російських загарбників і «на власному прикладі» закликав зробити це інших місцевих жителів.

Також клірик публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно Російській православній церкві. У зв’язку з цим піп за власної ініціативи написав листа помічнику московського патріарха Кіріла з проханням надіслати «гумдопомогу» на окуповану частину Харківщини.

У подальшому фігурант намагався підкупити місцеве населення російськими товарами. Таким чином він мав забезпечити їхню «лояльність» до загарбників.

«Крім того, він неодноразово виступав перед камерами кремлівських пропагандистів, які приїздили до захопленого на той час Ізюма. У своїх коментарях зловмисник дискредитував українських захисників, заперечував факти російської агресії та героїзував знищених рашистів», – кажуть у спецслужбі.

Московському попу оголосили підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування збройної агресії РФ проти України з використанням засобів масової інформації). Йому загрожує до 8 років тюрми.

Наразі триває слідство, вирішується питання щодо обрання обвинуваченому запобіжного заходу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *