ОСТАННІ НОВИНИ

У лікарнях Львова лікують понад тисячу пацієнтів з пневмоніями

Ольга Денисяка

|

У міських лікарнях Львова станом на ранок 31 березня на лікуванні перебувають 1010 пацієнтів з пневмоніями. З них у 952 підтверджено коронавірусну хворобу. За останню добу госпіталізували 100 хворих, виписали – 95. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Так, станом на ранок 31 березня на лікуванні перебувають:

  • у лікарні швидкої допомоги – 484 пацієнти (у 468 – підтверджено коронавірус);
  • у 8-й міській клінічній лікарні – 244 пацієнти (у 220 – підтверджено коронавірус);
  •  у 1-й міській клінічній лікарні – 157 пацієнтів (у 147 – підтверджено коронавірус);
  • у 4-й міській лікарні – 3 пацієнти (у жодного не підтверджено коронавірус)
  • у 5-й міській клінічній лікарні – 87 пацієнтів (у 85 – підтверджено коронавірус);
  • у пологовому будинку № 1 – 35 пацієнток (у 32 – підтверджено коронавірус).

У реанімації перебуває 65 пацієнтів, 26 хворих підключено до штучної вентиляції легень.

Додамо, що протягом вівторка, 30 березня, на Львівщині виявили 833 нових хворих на коронавірус. Серед усіх нових хворих 404 особи – це львів’яни.

Зазначимо, у Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест є позитивним.

Через спалах Covid-19 Львів пішов на карантин із 19 березня. Він триватиме до 12 квітня. Нещодавно міська комісія ТЕБ і НС ще більше посилила карантин, ввівши обмеження у роботу громадського транспорту, дитячих садочків, а за порушення у Львові закрили низку закладів.

На території Львівської області карантин ввели з 23 березня до 6 квітня.

Через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок на базі львівських поліклінік. Облаштування тимчасових шпиталів обійдеться у 18 млн грн. На першому етапі Львів планує обладнати 366 ліжок.

Згодом мерія поставила нову ціль – до травня у лікарнях Львова облаштувати ще понад 1000 додаткових ліжок. Таким чином загалом для хворих на Covid має бути 3000 ліжок.

Натомість у лікарнях області розгорнуть ще 600 ліжкомісць. Додаткові Covid-ліжка з’являться у Винниківському госпіталі, Сокальській районній лікарні. Також до 1 квітня 150 ліжкомісць розгорнуть у Центрі легеневого здоров’я.

Крім місць у лікарнях для хворих на коронавірус, у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей. Наразі зголосилися понад 340 медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *