ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові понад 340 медиків зголосилися лікувати хворих на коронавірус

Юлія Осим

|

Більше 340 медиків зареєструвалися до єдиної бази для боротьби з пандемією у львівських лікарнях. Про це повідомив очільник міста Андрій Садовий, передає пресслужба мерії.

Упродовж останніх днів на Львівщині стрімко зростає госпіталізація хворих на коронавірус. Відтак, у медзакладах бракує працівників для допомоги пацієнтам.

Раніше у Львові закликали зголоситися усіх лікарів. які голові доєднатися до боротьби з пандемією.

«Станом на сьогодні 300 медиків зареєструвалось онлайн, ще 43 зателефонували на Гарячу лінію міста. Це і лікарі, які мають відповідну освіту, але працюють в іншій сфері, і люди з нашої та інших областей. Тобто ми вже маємо сформований хороший резерв. Зараз відділи кадрів наших профільних лікарень, які займаються хворими з Covid-19, починають проводити співбесіди, обговорюють з ними умови праці», — зазначив Андрій Садовий.

Також у місті частина сімейних лікарів звільнили приміщення у поліклініках, аби там можна було створити додаткові місця для госпіталізації.

«Так, в приміщенні на вул. Мазепи вже проводять відповідні ремонтні роботи, і там планується розмістити близько 350 ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Натомість ми домовилися з власником приватного нового приміщення, що є поруч з цією поліклінікою, що ми зробимо там сучасну амбулаторію сімейної медицини. Тобто сімейні лікарі отримають значно кращі умови для праці, ніж мали. Коли пандемія коронавірусу закінчиться, ми фактично будемо мати приміщення подвійного підпорядкування. Ми не знаємо, що нас чекає в майбутньому, але ми вже будемо мати багато запасних ліжок, обладнаних киснем», — додав львівський мер.

Ще в суботу у місті повідомили про брак медиків та попросили усіх, хто може, зголоситися допомогти у ковідних лікарнях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *