ОСТАННІ НОВИНИ

Львів виділив гроші на додаткові covid-шпиталі

Наталя Дуляба

|

Із бюджету Львова виділили 18 млн грн на облаштування додаткових ліжок для хворих на коронавірус. Відповідне рішення у середу, 17 березня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає Львівський портал.

Так, із міського бюджету виділили 18 млн грн на розгортання у Львові додаткових Covid-шпиталів. Найбільше грошей, 16 млн грн, дістанеться лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука, ще 2 млн грн – 8-ій лікарні на вул. Навроцького.

Загалом у Львові збираються облаштувати 700 додаткових ліжок, за перші 366 із них візьмуться вже найближчими днями. Завершити всі роботи мають орієнтовно на початку квітня.

Раніше міський голова Андрій Садовий говорив, що для розгортання додаткових шпиталів Львів проситиме допомоги у забудовників.

Першу чергу, 366 нових ліжок, розгорнуть у:

  • поліклініці 8-ої лікарні – 36 ліжок
  • поліклініці на вул. Мазепи – 150 ліжок
  • поліклініці на Симоненка – 70 ліжок
  • поліклініці на Сихові – 60 ліжок
  • поліклініці на Бой-Желенського – 50 ліжок

Крім поліклінік, під covid-шпиталь у Львові запланували віддати й приміщення медуніверситету та медичного коледжу, що діє при лікарні швидкої допомоги.

Через стрімке збільшення госпіталізацій у лікарні швидкої допомоги хворих на Covid 17 березня почали класти у приміщенні медичного коледжу.

Зазначимо, що наразі у лікарнях Львова є 1300 ліжок для хворих на коронавірус, половина із яких вже є зайнята. З облаштуванням тимчасових шпиталів ліжок загалом має стати 2000.

Як писав Львівський портал, у Львові захворюваність на коронавірус зросла на 30%. За добу 15 березня на Львівщині вперше за весь час пандемії виявили більше тисячі нових хворих.

Із п’ятниці, 19 березня, Львів йде на жорсткий карантин. Триватиме він щонайменше тиждень, до 28 березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *