ОСТАННІ НОВИНИ

111 медиків на Львівщині одужали від COVID-19

Вероніка Рой

|

Станом на 2 червня на Львівщині одужало 111 медиків з 372 інфікованих на коронавірус. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, на коронавірус найбільше захворіло медиків у лікарні швидкої медичної допомоги та Львівській обласній клінічній лікарні.

«Всю необхідну допомогу медики отримують в повному обсязі. Найбільше захворіло медиків у лікарні швидкої медичної допомоги та Львівській обласній клінічній лікарні. Вкотре хочу подякувати нашим медикам, які опинилися на передовій боротьби з вірусом. Загалом в області 1830 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одужало 457 осіб», – зазначив Орест Чемерис.

Всього на Львівщині коронавірус підхопили 372 медики. Серед них:

  • 140 – лікарів;
  • 158 – середнього медперсоналу;
  • 59 – молодшого медперсоналу;
  • 15 – іншого персоналу.

Раніше медикам на Львівщині ЛОДА обіцяла додатково перерахувати одноразову надбавку розміром одного посадового окладу (від 3000 до 6000 грн). На ці виплати із бюджету області виділили 20 млн грн, однак гроші лікарям перераховували не тиждень, як це було обіцяно, а цілий місяць. Детальніше про це читайте тут.

Як писав Львівський портал, 28 травня усім медикам Львова, які захворіють на коронавірус, у мерії пообіцяли виплачувати по 100 000 грн допомоги.

Зазначимо, під час боротьби з коронавірусом Львів почав виплачувати премії медпрацівникам. По 10 000 грн отримують працівники обласного лабораторного центру та лаборанти медуніверситету, які роблять ПЛР-тести, а також лікарі обласної інфекційної лікарні.

Нещодавно Львів погодив виплату 10 000 грн премії 237 медпрацівникам. Із детальним переліком осіб можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, що наприкінці квітня уряд погодив підняття зарплат до 300% тим медикам, які борються з коронавірусом. Однак далеко не всі лікарі, які в Україні працюють із хворими на коронавірус, отримали більшу платню. На початку травня міністр охорони здоров’я запевнив, що кошти вже перерахували у регіони, а причиною затримок є «маніпулювання з боку органів місцевої влади або головних лікарів».

На виплату підвищеної зарплати до 300% медикам Львівщина витратить майже 194 мільйони гривень. При цьому 81% із цих коштів – гроші із державного бюджету.

Перші надбавки за березень, 5,2 млн грн, медикам «швидких» та обласної інфекційної лікарні Львівська ОДА теж виплатила із запізненням.

Також  в області запустили програму страхування медиків на випадок захворювання коронавірусом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *