ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонти доріг Львова: дати старту робіт та їх дедлайни

Вероніка Рой

|

У 2020 році на дорожню інфраструктуру, будівництво та реконструкцію вулиць Львова передбачили 1 млрд 200 млн гривень. Це найбільша сума, що коли-небудь була виділена на ремонти доріг міста. Львівський портал розповідає про дати старту ремонтних робіт на вулицях міста та про плани їх завершення.

 

Вулиця Хуторівка. Ремонт цієї вулиці розпочали 27 січня із заміни інженерних мереж. Наразі проводять роботи із прокладання водогону. Повністю ремонт планують завершити до 30 червня. Вартість усіх робіт становить 125,5 млн грн. Вулиця матиме три смуги: одна смуга – для громадського транспорту, а дві – для автомобілів.

Вулиця Т. Шевченка. 30 січня стартував ремонт першої частини вул. Шевченка. Зокрема розпочалися роботи з облаштування квазі-кільця: від вул. Залізничної до вул. Левандівської. Додамо, що через проведення ремонту з 7 березня буде перекрито вулицю Левандівську, а з 14 березня – частину вул. Шевченка. У зв’язку з цим відбудеться чимало змін у схемах руху громадського транспорту.

Вартість ремонтних робіт першої частини становить більше 80 млн грн.  До 31 серпня 2020 року планують завершити всю ділянку квазі-кільця.

Як відомо, вулицю Шевченка ремонтуватимуть у три черги. Перша черга – це квазі-кільце, друга – ремонт від вул. Хорватської і до вул. Ярослава Мудрого, а третя черга – від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Як повідомив Андрій Білий, наступну частину вул. Шевченка від вул. Хорватської до вул. Я. Мудрого мають намір розпочати 4 травня 2020 року.

Вулиця Данила Апостола. Там ремонтні роботи проводять на частині вулиці від вул. Північної до Данила Апостола, 10, а також – від вул. Курмановича до вул. Данила Апостола, 9а. Першу ділянку підрядник ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» розпочав ремонтувати на початку грудня 2019 року та планує завершити у кінці квітня 2020 року. Щодо другої частини вулиці, то там роботи виконує підрядник ТзОВ «НВК Шляхбуд». Цю ділянку мають завершити 1 червня.

Гравійна дорога до «Білогорща». Мова йде про будівництво нової гравійної дороги, який з’єднає мікрорайон «Білогорща» та західний об’їзд міста Львова. Роботи виконує підрядник НШП «Шляхбуд», загальна сума становить 28,3 млн грн.

Слід додати, що ще у 2017 році було проведено тендер щодо будівництва гравійної дороги від західного обходу Львова до мікрорайону «Білогорща». Тоді його виграла компанія «Онур». Роботи розпочалися у травні 2018 року та мали тривати 11 місяців. Як інформують «Наші гроші. Львів», у квітні 2019 року договір розірвали за згодою сторін, оскільки в процесі виконання робіт виникла необхідність проведення додаткових робіт, а витрати на будматеріали та зарплати зросли. Втім, «Онур» отримав оплату понад 12,1 млн грн за вже виконані роботи.

Водночас будівництво гравійної дороги новий підрядник продовжив 15 грудня 2019, а завершити планують до 31 серпня 2020 року.

Площа Двірцева. Відновити ремонтні роботи другої частини площі Двірцевої обіцяють вже у березні, коли надворі потепліє. До кінця липня 2020 року планують завершити усі роботи разом із облаштування скверу, під яким хочуть збудувати підземний паркінг.

Загальна вартість усіх робіт площі поблизу залізничного вокзалу Львова становить 165 млн грн. 

Нагадаємо, перший етап масштабної реконструкції площі Двірцевої завершився 7 грудня. Це дало змогу відновити роботу трамваїв та громадського транспорту, які курсують до головного залізничного вокзалу.

Вулиця Чернівецька. Ремонтні роботи на цій вулиці мали стартувати 1 березня 2019 року. Однак реконструкцію не розпочали через скаргу до Антимонопольного скаргу одного з учасників тендеру.

«За два, три тижні ми отримаємо рішення від Антимонопольного комітету. Тоді зможемо підписати договір, отримати дозвіл та почати роботи. По об’ємах вулиця Чернівецька має бути виконана за три місяці. Я думаю ми зможемо це зробити до кінця вересня», – сказав Андрій Білий.

Вулиця Степана Бандери. У мерії повідомили, що проєкт реконструкції цієї вулиці вже завершений та найближчим часом отримають висновок експертизи і розпочнуть тендерну процедуру на виконання ремонтних робіт. Андрій Білий повідомив, що з травня 2020 року планують розпочати ремонт вулиці Бандери.

Проєкт передбачає створення на вул. Бандери дві спільні смуги для приватного і громадського транспорту. Втім перевагу надаватимуть саме громадському транспорту, швидкість руху якого планують збільшити на 30%. Для пішоходів мають облаштувати тротуари, які спеціально для незрячих будуть також замощені тактильною плиткою. Водночас тут вперше у Львові збираються розділити тротуар на зони: транзитну, на якій буде велика плитка, інфраструктурну та зону літніх майданчиків й прибудинкових конструкцій.

Вулиця Богдана Хмельницького. Розпочати ремонтні роботи на цій вулиці планували 9 квітня. Але через скаргу у Антимонопольний комітет реконструкція відкладається.

«Проводимо тендер на ремонт цієї вулиці вже друге. Цього разу участь у ньому беруть п’ять учасників, чотири з яких допустили у фінальний етап. Тут теж маємо скаргу в Антимонопольний комітет. Один з учасників не погоджується з рішенням тендерного комітету і оскаржує його. Відповідно ми чекаємо рішення Антимонопольного комітету. Це дасть затримку для старту робіт у три-чотири тижні», – повідомив Андрій Білий.

Вулиця Личаківська. Мова йде ремонт частини Личаківської від Букової до межі міста. Там проведуть капітальний ремонт, замінять інженерні мережі. Ці роботи теж планують розпочати у 2020 році.

Пішохідний міст на вул. Головатого – Сулими. Будівництво цього моста мали б почати 1 лютого 2020 року. Втім, як повідомив Андрій Білий,  компанія «Західтрансбуд» до робіт так і не приступив. Він запевнив, якщо до кінця тижня підрядник не розпочне будівництво, то тоді «Львівавтодор» розірве угоду та оголосить вже шостий  тендер. Загальна вартість робіт становить понад 7 млн.

Вулиця Пекарська. Ремонт цієї вулиці планували розпочати у квітня 2020 року. Однак проєктна організація не видала в терміні проєкт, його завершать лише наприкінці березня. Орієнтовний початок робіт червень-липень.

Вулиця Миколайчука. Роботи з будівництва цієї вулиці розпочалися минулого року. На сьогодні вже проклали нові мережі до Голосківського цвинтаря. Залишається зробити дорожню частину і освітлення. Біля в’їзду на кладовище буде облаштована кільцева розв’язка і зупинка для громадського транспорту. Зазначимо, що у межах ремонтних робіт на вул. Миколайчука передбачені реконструкція всіх інженерних мереж, облаштування нового дорожнього покриття та прокладання тролейбусної лінії до кладовища.

До кінця літа планують завершити роботи.

Вулиця Курмановича. У другій половині березня відновлюють роботи на вул. Курмановича. Як запевняє директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, там вже зробили достатньо великий комплекс робіт. У повному обсязі вулицю Курмановича планують зробити до кінця серпня. 

Вулиця Конюшинна. Наразі на завершенні проєкт по ремонту вул. Конюшинної. Цього року планують розпочати роботи на ділянці від вул. Пꞌясецького до вул. Збиральної. Також у планах продовжити цю вулицю до західного об’їзду міста, що значно розвантажить виїзд з вул. Городоцької.

Детальніше про цьогорічні ремонти доріг у Львові читайте у матеріалі Львівського порталу «Великі ремонти: як зміниться інфраструктура у 2020 році».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *