ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники показали, як шукали дрогобиччан під завалами будинку

Наталя Дуляба

|

Надзвичайники оприлюднили відео, у якому показали, як розшукували людей під руїнами житлового будинку у Дрогобичі, частина якого обвалилась в ніч на 28 серпня. Про це повідомляє Львівський портал.

Як зазначили у Головному управлінні ДСНС Львівщини, на місці обвалу у цілодобовому режимі працювали майже пів тисячі рятувальників, поліцейських, кінологів, нацгвардійців та психологів.

Сьогодні вночі, 29 серпня, під руїнами заваленого будинку у Дрогобичі виявили ще шість тіл. Відтак загальна кількість жертв обвалу зросла до вісьмох. Врятувати вдалося сімох людей, п’ятеро із них – діти.

За попередніми даними надзвичайників, під руїнами будинку людей більше немає. Рятувально-пошукові завершили, втім на місці далі працюють підрозділи ДСНС та правоохоронці, вони продовжують розбирати завали.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня орієнтовно о 02:50 год. у Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101 обвалилась частина чотириповерхового житлового будинку. Внаслідок події загинуло двоє людей, ще семеро постраждали. Згодом кількість жертв обвалу зросла до восьми осіб.

Водночас у «Львівгазі» вже заявили, що обвал будинку не пов’язаний із вибухом природного газу.

Двох потерпілих дітей разом із їхньою матір’ю після стабілізації на реанімобілях доправили на лікування до Львова. Усіх мешканців заваленого житлового будинку у Дрогобичі, а це – 64 родини, планують відселити через ризик подальших руйнувань.

За фактом обвалу поліція відкрила два кримінальні провадження. В одному з них проходять посадовці Дрогобицької міської ради та комунального підприємства. Правоохоронці вже затримали двох працівників комунального підприємства, яких підозрюють у службовій недбалості, що призвела до обвалу житлового будинку у Дрогобичі.

Через трагедію у Дрогобичі оголосили дводенну жалобу за загиблими внаслідок обвалу житлового будинку. Згодом Дні жалоби оголосили по всій території Львівської області.

Також небайдужі уже збирають кошти, аби допомогти постраждалим дрогобиччанам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *