ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі планують відселити всіх мешканців обваленого будинку

Соломія Головіна

|

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин розповів про можливе відселення мешканців усього будинку у Дрогобичі, де обвалилося чотири поверхи і загинули та постраждали люди. Власне мова йде про 64 родини. Про сьогодні, 28 серпня, він заявив під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Олександр Ганущин нині побував на місці трагедії та розповів про дві ймовірні причини обвалу.

«Попередньо, це був не витік газу, як спершу інформували львівські медіа, бо жодної вибитої шибки я не побачив.  Коли перебував на аваріях, де щось вибухало, то там завжди були вибиті вікна. Судячи з усього мова йде про те, що будинок, який доволі старий або зазнав змін, які просто його знищили зсередини, тобто хтось підрізав якусь підпірну стінку, роблячи ремонти на котромусь з поверхів, або цей будинок ще у радянську добу був спроектований неправильно», – сказав він.

Також голова Львівської облради додав, що Дрогобицька міська рада вживає всіх заходів для переселення постраждалих сімей. При цьому Олександр Ганущин розповів про досить загрозливу ситуацію і для інших мешканців цього будинку.

«Поруч в достатнього загрозливому стані є один з під’їздів і це також 8 квартир, не враховуючи перший поверх. Я знаю, що ставиться питання про відселення цілого будинку, а це фактично 64 сім’ї. І для цього є всі підстави до прийняття рішення відповідної експертизи, відтак все готове на рівні Трускавця, щоб їх прийняти. Не сумніваюсь, що у санаторіях дійсно є місце, щоб це зробити», – зазначив посадовець.

За його словами, серед наступних кроків – підрахунок завданих збитків та напрацювання проекту украплення аварійного будинку. Також керівник Львівської облради запевнив, що область готова фінансово долучитися і допомогти постраждалим родинам:

«Що стосується допомоги, то на першому етапі зараз роботи з порятунку людей, бо все-таки є велика надія на живих під завалами. На другому – підрахування збитків, проект по укріпленню діючого будинку, де фактично «гуляє» одна з стін, а люди там залишаються жити… Плюс зрозуміло, що потрібно щось робити з майном, яке зруйноване. Я сказав міському голої, що у нас планується бюджетна комісія на 5 вересня, якщо до цього часу будете готові з якимись першими напрацюваннями, то, очевидно, ми будемо готові їх врахувати. Трагедія не може залишитися поза увагою, тому, очевидно, і обласна рада долучиться до цього питання».

Нагадаємо, сьогодні вночі  близько 2.50 в Дрогобичі у чотирьохповерховому житловому будинку на вулиці Грушевського, 101 обвалилася частина будівлі. У результаті події загинуло двоє людей, ще семеро постраждали. За даними ДСНС, під завалами може перебувати ще п’ять людей.

Згодом стало відомо, що через обвал частини житлового будинку знищено сім квартир, ще вісім пошкоджено.

У АТ «Львівгаз» повідомили, що обвал будинку не пов’язаний із вибухом природнього газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *