ОСТАННІ НОВИНИ

Цілодобовий режим і майже пів тисячі людей. У Дрогобичі тривають пошуки під завалами будинку

Наталя Дуляба

|

У Дрогобичі в цілодобовому режимі тривають рятувально-пошукові заходи під завалами будинку на вул. Грушевського, 101. До них загалом залучили майже пів тисячі рятувальників, поліцейських, кінологів, нацгвардійців та психологів. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

 

На місці від ночі працюють надзвичайники, поліцейські, які шукають під руїнами будинку людей. За даними ДСНС, під завалами можуть перебувати ще п’ять людей. Зараз тут працюють майже 200 рятувальників та 75 одиниць техніки. Загалом до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 470 осіб.

«Пошуково-рятувальні роботи будуть здійснюватися у цілодобовому режимі до остаточного виявлення всіх осіб, доля яких залишається невідомою», – наголошують у ДСНС Львівщини.

До пошуків тепер залучили ще й військових Нацгвардії. Вони допомагають розшукувати ймовірних потерпілих та охороняють територію навколо будівлі.

«60 військовослужбовців військової частини 4114 Західного ОТО прибули зі Львова. Наразі гвардійці оточили район навколо зруйнованого будинку по вулиці Грушевського. Разом із працівниками поліції вони нестимуть службу і вночі», – повідомляють у Західному територіальному управління Національної гвардії України.

Як уточнили Львівському порталу у Нацполіції Львівщини, загалом у Дрогобичі зараз працюють дві сотні правоохоронців та нацгвардійців. Слідчі опитують мешканців зруйнованого будинку, відбувається вилучення відповідних документів.

«На місці події зараз працюють слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції у Львівській області. Чи це був вибух, чи, можливо, проводились роботи з порушення конструкції, які призвели до обвалу, буде встановлено після того, як знайдуть усіх постраждалих осіб», – додав заступник голови Нацполіції Львівщини Олександр Фацевич.

Нагадаємо, сьогодні вночі, орієнтовно о 02:50 год. у Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101 обвалилась частина чотириповерхового житлового будинку. Внаслідок події загинуло двоє людей, ще семеро постраждали. За даними ДСНС, під завалами можуть перебувати ще п’ять людей.

Водночас у «Львівгазі» вже заявили, що обвал будинку не пов’язаний із вибухом природного газу.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження, втім згодом відкрили ще одне. Тепер у справі проходять посадовці Дрогобицької міської ради та комунального підприємства, яких підозрюють у зловживанні своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Усіх мешканців заваленого житлового будинку у Дрогобичі, а це – 64 родини, планують відселити через ризик подальших руйнувань.

Через трагедію у Дрогобичі оголосили дводенну жалобу за загиблими внаслідок обвалу житлового будинку. Також небайдужі уже збирають кошти, аби допомогти постраждалим дрогобиччанам.

Фото: ДСНС, Нацгвардія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *