ОСТАННІ НОВИНИ

У Порошенка переконані, що дебатів не буде

Наталя Дуляба

|

У команді чинного президента Петра Порошенка на 80% впевненні, що дебати перед другим туром президентських виборів не відбудуться, бо Володимир Зеленський їх уникає. Про це заявив речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв в ефірі 112 Україна, пише УП.

 

«Я вважаю відсотків на 80%, що дебати не відбудуться, бо один із кандидатів дебати уникає», – сказав Медведєв.

Він також прокоментував телефонну розмову Зеленського і Порошенка в ефірі каналу «1+1».

«Я думав, що Зеленський більш вихований, ніж це було продемонстровано вчора», – піклеслив Медведєв і додав, що вчинок Зеленського (кандидат кинув слухавку) був проявом неповаги не тільки до Порошенка, а й до виборців.

Медведєв вважає, що позиція Зеленського щодо зовнішньої і внутрішньої політики невідома, а замість кандидата говорять представники його штабу та члени команди.

Він додав, що кандидат не готовий управляти країною, тому що немає досвіду та відповідної освіти.

«Штаб Зеленського боїться, що як тільки він почне говорити по суті питань, як тільки він почне формулювати свою позицію, то стане очевидно, що він не готовий бути президентом», – наголосив Олег Медведєв.

Водночас команда Зеленського опублікувала запрошення на дебати на НСК «Олімпійський» 19 квітня о 19:00 год.

Зазначимо, що згідно зі статтею 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування, тобто 19 квітня. Вони відбуваються у прямому ефірі в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України, а їхня тривалість повинна становити не менше 60 хвилин. Дебати мають відбутися між 19:00 та 22:00 год.

Водночас у ЦВК вже заявили, що дебати мають відбутися лише у студії «Суспільного», натомість дебати на «Олімпійському» можуть бути формою передвиборчої агітації.

За попередніми даними, на проведення дебатів на НСК «Олімпійський» кандидатам у президенти доведеться витратити близько 1 млн доларів.

Як повідомляв Львівський портал, кандидат у президенти Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав чинного Главу держави Петра Порошенка подебатувати з ним НСК «Олімпійський». Після цього Петро Порошенко дав відповідь, що приймає виклик, та згодом покликав Володимира Зеленського разом здати аналізи на вживання алкоголю і наркотиків.

Своєю чергою Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті стадіону «Олімпійський», як пропонував Петро Порошенко. Шоумен покликав Порошенка здати аналізи в приватній лабораторії «Євролаб», а потім опублікував свої результати «заднім числом».

Згодом у команді Петра Порошенка заявили, що хочуть аналізів волосся Зеленського, адже саме у ньому зберігаються наркотики протягом майже 90 днів.

4 квітня Зеленський запропонував Тимошенко провести дебати в ролі ведучої і дав їй на роздуми 24 години, втім вона проігнорувала його пропозицію.

Нещодавно Петро Порошенко заявив, що чекатиме Володимира Зеленського на дебати 14 квітня на НСК «Олімпійський».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *