ОСТАННІ НОВИНИ

Офіційні дебати між Зеленським і Порошенком можуть відбутися лише у студії «Суспільного», – ЦВК

Наталя Дуляба

|

Офіційні дебати між кандидатами на пост Президента України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським можуть проходити тільки в студії телеканалу «Суспільний». Про це пише Уніан, передає Львівський портал.

Як пояснила очільниця ЦВК Тетяна Сліпачук, норма щодо президентських дебатів прописана в постанові Центральної виборчої комісії №472 від 5 травня 2014 року. У документі зазначено адресу місця проведення дебатів – вул. Юрія Іллєнка, 42. Саме за цією адресою знаходиться студія «Суспільного».

«Саме там повинні проводитися дебати. Це теледебати, які обов’язково мають бути проведені відповідно до законодавства», – наголосила Тетяна Сліпачук.

Вона також додала, що офіційні дебати проводяться коштом державного бюджету, розпорядником яких є ЦВК. Ці кошти були закладені в бюджет ще у 2018 році.

Зазначимо, що згідно зі статтею 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування, тобто 19 квітня. Вони відбуваюься у прямому ефірі в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України, а їхня тривалість повинна становити не менше 60 хвилин. Дебати мають відбутися між 19:00 та 22:00 год.

Водночас у ЦВК вже заявили, що дебати на «Олімпійському» можуть бути формою передвиборчої агітації.

За попередніми даними, на проведення дебатів на НСК «Олімпійський» кандидатам у президенти доведеться витратити близько 1 млн доларів.

Як повідомляв Львівський портал, кандидат у президенти Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав чинного Главу держави Петра Порошенка подебатувати з ним НСК «Олімпійський». Після цього Петро Порошенко дав відповідь, що приймає виклик, та згодом покликав Володимира Зеленського разом здати аналізи на вживання алкоголю і наркотиків.

Своєю чергою Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті стадіону «Олімпійський», як пропонував Петро Порошенко. Шоумен покликав Порошенка здати аналізи в приватній лабораторії «Євролаб», а потім опублікував свої результати «заднім числом».

Згодом у команді Петра Порошенка заявили, що хочуть аналізів волосся Зеленського, адже саме у ньому зберігаються наркотики протягом майже 90 днів.

4 квітня, Зеленський запропонував Тимошенко провести ці дебати в ролі ведучої і дав їй на роздуми 24 години, втім вона проігнорувала його пропозицію.

Нещодавно Петро Порошенко заявив, що чекатиме Володимира Зеленського на дебати 14 квітня на НСК «Олімпійський».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *