ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко кличе Зеленського разом здавати аналізи і пропонує три раунди дебатів

Андрій Котенський

|

У штабі кандидата у президенти чинного глави держави Петра Порошенка заявили, що Порошенко буде чекати кандидата у президенти Володимира Зеленського зранку 5 квітня для здачі аналізів, у тому числі на вживання алкоголю і наркотиків. Про це на брифінгу 4 квітня сказав речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв, пише УП.

 

«В рамках підготовки до дебатів, Петро Порошенко завтра о 9 годині ранку чекає на Володимира Зеленського в медичному пункті стадіону «Олімпійський» для здачі всіх необхідних аналізів, в тому числі на предмет вживання алкоголю і наркотиків», – сказав Медвєдєв.

За його словами, «це має бути незалежна експертиза сертифікованих лабораторій».

«Результати, які дадуть ці аналізи, вони, напевно, теж є важливими для виборців, виборці мають знати і це. Володимире Олександровичу, Петро Олексійович чекає на Вас завтра”, – заявив Медвєдєв і додав, що зустріч має відбутися о 9 ранку, тому що, зазвичай, аналізи здають зранку.

Зі слів Медвєдєва, якщо Зеленського не буде, то Порошенко сам здасть аналізи і поїде у справах.

У штабі кандидата також заявили, що у відео-відповіді Порошенко “дуже шанобливо” звертався до Зеленського, як до кандидата.

Також у Порошенка заявили, що готові провести кілька дебатів, окрім, передбачених законом, 19 квітня.

«Дебати мають бути не одні, а треба провести, як мінімум, кілька раундів таких дебатів і обговорити по блоках ті теми, які належать до конституційних повноважень президента», – сказав Медвєдєв.

За його словами, це три блоки питань: оборона і безпека, міжнародні відносини, дотримання конституційних прав і свобод українців.

Як встановлює стаття 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Відповідно до постанови ЦВК від 5 травня 2014 року № 472 «Про Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів Президента України”, теледебати між кандидатами відбуваються в студії (кімнаті) Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Як відомо, вчора кандидат у президенти Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав діючого Главу Державу Петра Порошенка подебатувати з ним НСК «Олімпійський». Після цього Петро Порошенко дав відповідь, що приймає виклик.

Також додамо, що ЦВК уже опрацювала 100 % електронних протоколів, у першому турі виборів 31 березня Володимир Зеленський набрав 30,24%, Петро Порошенко – 15,95% голосів виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *