ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 40 постраждалих у Києві з важкими травмами продовжують лікуватись в лікарнях Львова

|

Від грудня лікарні Львова працювали в режимі підвищеної готовності. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Львова Володимир Зуб, поінформувала Львівський портал прес-служба Львівської міської ради.

«Від грудня лікарні міста працювали в режимі підвищеної готовності. Наші всі лікарні виступили з ініціативою приймати всіх, незалежно від юридичної реєстрації та фізичного перебування», – зазначив В.Зуб.

За його словами, від грудня до сьогодні до львівських лікарів звернулось близько 200 осіб. За період з 18-19 лютого, коли почали вбивали людей, до на загал звернулися 95 осіб, з них 54 було госпіталізовано. На сьогоднішній день 43 особи з високими ступенями важкості травм продовжують лікування, а 11 осіб вже виписано. Ще 8 людей скеровано для продовження лікування за кордоном, сьогодні ще двоє готуються для лікування за кордоном.

«Домінуючими травмами були травми, отримані внаслідок вогнепальних поранень. Також це травми, отримані  від вибухів та черепно-мозкові травми внаслідок побиття. Пацієнти перебувають у відділеннях травматології, нейрохірургії та хірургії. Достатньо багато травм ока та щелепно-лицьової ділянки. 

Географія звернень дуже широка – половина пацієнтів це жителі Львова та Львівської області, друга половина – майже зі всіх регіонів нашої країни: Київ, Донецьк, Луганськ, Крим, Черкаси, Вінниця та всі західні області України», – розповів В.Зуб.

Він також повідомив, що в Києві було прооперовано 37 осіб, у Львові – 11. «Слід зазначити, що якість виконаних операцій у Києві дуже висока – нічого переробляти не довелося, все було якісно та гарно зроблено. У Львові оперували тих, хто потребував первинної операції, відтермінованих операцій чи повторних планових санацій ран», – додав головний медик Львова.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *