ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати дали грошей на піскосуміш і компенсації перевізникам

|

Депутати надали додаткові кошти на придбання піскосуміші, а також на компенсацію витрат на пільгові перевезення автотранспортним підприємствам міста, інформує з сесійної зали кореспондент “Львівського порталу”.

Дебати щодо піскосуміші між депутатами і міським головою тривали майже годину. Щодо виділення компенсацій автотранспортним підприємствам, вдалося домовитися дещо швидше.

Йдеться про 5 млн грн, які “перекидаються” з державної субвенції на “Львівелектротрнас” автотранспортним підприємствам. Водночас, як запевнив голова бюджетної комісії Яромир Самагальський, транспортники не постраждають, бо їм цю суму покриють внесенням аналогічних коштів у статутні фонди підприємств.

Більше занепокоєння депутатів виникав розподіл коштів поміж автотранспортними підприємствами, що обслуговують Львів. У депутатів виникало занепокоєння, що левова частка цих грошей піде на АТП-1, оскільки точні суми компенсацій не прописані. А до дільності АТП-1 депутати мають багато претензій.

Як зазначив Кужелюк, якщо сьогодні виділити 5 млн компенсацій за пільгові перевезення (ці компенсації мала би виплачувати з держбюджету), то це по суті, буде відкриттям скриньки Пандори і за рік-другий з міської скарбниці доведеться викладати вже 15 млн грн, каже депутат.

Проте депутати погодили виділення цих коштів із єдиним зауваженням — щоби розподіл між підприємствами здійснювали за погодженням бюджетної та транспортної комісій.

Другим принциповим питанням у змінах до бюджету стало придбання піскосоляної суміші. Депутати не хотіли погоджуватися на те, щоби надати понад 3 млн грн, бо вважають, що за раціональним використанням цих коштів важко прослідкувати. За словами Самагальського, цього року було передбачено на мільйон гривень більше на придбання піскосуміші, аніж минулого. А тепер чиновники пропонують виділити ще понад три мільйони, тому це питання хотіли перенести на наступне засідання.

На що Садовий заявив, що таким чином депутати беруть на себе дуже велику відповідальність. “Що буде з містом, якщо несподівано піде сніг?” – наголосив міський голова. За його словами, на проведення тендерів потрібно майже 50 днів, а ще потрібен час на придбання суміші, відтак місто могло залишитися без піскосуміші на початку зими. Але на прохання депутатів подати чіткі розрахунки, скільки потрібно суміші на сезон, ані Садовий, ані Синютка не змогли подати навіть приблизних розрахунків.

Після суперечок та узгоджені під час перерви депутати таки пішли на поступки і погодилися дати на піскосуміш два мільйони гривень. Як зазначив Самагальський — щоби не було форс-мажору. За його даними, загалом цього року на піскосуміш передбачено 7 мільйонів гривень. Також голова комісії звернувся до правоохоронців, щоби вони простежили використання коштів на закупівлю піскосуміші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *