ОСТАННІ НОВИНИ

Вбивство на фунікулері: працівник держохорони був п’яний, провину не визнає, – ДБР

Наталя Дуляба

|

Водій Управління державної охорони, обвинувачений в убивстві 16-річного підлітка у київському фунікулері, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Своєї провини він не визнає. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

Проведені експертизи встановили, що обвинувачений військовослужбовець у момент скоєння злочину був п’яний. У його крові виявили 1,2 проміле алкоголю.

Сам чоловік є водієм Управління державної охорони, втім у день вбивства не був при виконанні службових обов’язків. Зараз його відсторонили від посади.

При цьому радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян спростувала інформацію про те, що фігурант справи є колишнім працівником Держбюро розслідувань.

«Сам підозрюваний наразі не визнає своєї провини. Він посилається на статтю 63 Конституції України, яка надає право не свідчити проти себе… Зараз він перебуває у СІЗО. Сьогодні [9 квітня] йому обиратимуть запобіжний захід. Сторона обвинувачення клопотатиме про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави», – розповіла Тетяна Сапьян.

За її словами, семеро інших підлітків, які були присутні під час вбивства, зараз дають покази. А Управління держохорони зі свого боку «максимально співпрацює зі слідством».

Затриманому правоохоронцю оголосили підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді від 7 до 15 років тюрми.

Нагадаємо, ввечері 7 квітня на верхній станції фунікулера в Києві між водієм держохорони та компанією підлітків виник конфлікт. Під час нього чоловік штовхнув одного із хлопців, той головою розбив віконне скло та отримав різані рани шиї. Від них 16-річний юнак помер ще до приїзду лікарів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *