ОСТАННІ НОВИНИ

З окупації повернули ще двох дітей, одна з них є сиротою

Ольга Денисяка

|

Волонтерська організація Save Ukraine повернула з російської окупації на вільну територію України хлопчика-сироту та дівчинку. Про це повідомив голова організації Микола Кулеба.

Микола Кулеба розповідає, що врятований хлопчик останні сім років жив зі своєю бабусею. Остаточно виїхати із села, яке постійно обстрілюється, бабуся вирішила тоді, коли в їхній двір о пів на шосту ранку прилетів снаряд. Ударною хвилею зруйнувало частину будинку, де саме був санвузол. Онук, яким жінка опікується вже сім років, тоді спав у своєму ліжку й опинився весь у глині.

«Виїжджала родина з окупації дуже важко. На кордоні російські спецслужби влаштували літній жінці та хлопцю-сироті справжнє знущання — перепотрошили всі речі, повикидали все з сумок. При чому причини на це не було жодної», – йдеться в повідомленні.

Сім’я врятованої дівчинки жила в місті, в якому в повномасштабного вторгнення залишилися тільки цивільні, тому воно було окуповане швидко, без бою та будь-якого опору, зник звʼязок та інтернет, лише десь далеко було чутно вибухи.

«Атмосфера навколо була жахливою. Особливо страшно було сидіти вдома після новин з Бучі та Ірпеня, тому вулицями ніхто не ходив, нікому на очі старалися не попадатися, між населеними пунктами намагалися не їздити. Єдине, що тримало увесь цей час — синтезатор, який був у них вдома. Зачиняли усі двері, закривали наглухо вікна, і тоді ще 8-річна Яринка самотужки навчилася на ньому грати. Грала Гімн України, «Червону Калину», «Слава нашим ЗСУ». Олена з чоловіком слухали, і в серці жила надія, що це все скоро скінчиться», – розповідає Микола Кулеба.

Він наголосив, що наразі повернути з окупації вдалось 284 врятовані дитини, з яких 73 – сироти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *