ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали російську агентку, яка готувала удари по Харківщині

Олег Дерев'янко

|

Спецслужби затримали зрадницю, яка готувала удари рф по лініях оборони та об’єктах «Укрзалізниці» на Харківщині. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Встановлено, що для коригування обстрілів окупанти залучили місцеву жительку, яка працювала на російську розвідку. За вказівкою агресора вона мала виявити і позначити на Google-картах геолокації мінних полів, довготривалих оборонних точок, а також системи окопів та бліндажів.

Крім того фігурантка намагалась стежити за залізничними коліями, які використовують військові ешелони ЗСУ, особливо з важкою бронетехнікою та артилерією.

На основі відомостей загарбники планували здійснити повітряні атаки з використанням крилатих ракет та керованих авіабомб. Росіяни сподівались послабити оборону Харкова та зруйнувати залізничні шляхи переправлення на фронт особового складу, зброї та боєприпасів для ЗСУ.

Після російського авіаудару агентка мала «прозвітувати» агресору про точність «прильотів», а потім отримати подальші інструкції для «евакуації» до рф.

За версією слідства, зловмисниця працювала на окупантів через «зв’язкового». Ним виявився її рідний брат з Донецька – бойовик окупаційного угруповання рф на східному фронті. Щоб передати йому «потрібні» геолокації, вона обходила місцевість, а потім позначала розвіддані об’єкти на електронних картах.

Комунікацію між собою підтримували за допомогою анонімного чату у месенджері.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч.2 ст.114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до восьми років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *