ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вночі атакували високовольтні підстанції на Полтавщині та Львівщині

Маркіян Рой

|

У ніч на 9 квітня РФ атакувала обʼєкти енергетичної інфраструктури у Полтавській та Львівській областях, на Харківщині застосовуються обмеження споживання електроенергії. Про це повідомило Міненерго.

На території підстанції у Полтавській області виникло загоряння, рятувальники загасили його, постраждалих немає. Але є пошкодження обладнання.

На підстанції на Львівщині зафіксовано займання обладнання. Постраждалих немає. Триває огляд і уточнення наслідків нічних атак.

Через технічні порушення на високовольтній підстанції на Львівщині сталося знеструмлення залізниці (порушень руху потягів не було) та промисловості. При цьому знизили генерацію обʼєкти СЕС. Протягом години електропостачання відновлено всім споживачам.

Крім того, через бойові дії на Дніпропетровщині одночасно відключились дві високовольтні повітряні лінії, при цьому знеструмився промисловий обʼєкт. Наразі усіх споживачів заживлено.

На Миколаївщині через пошкодження обладнання відключилась високовольтна підстанція, були знеструмленими побутові споживачі.

Нагадаємо, повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 02:52, вона тривала майже три години. В області працювала ППО, відомо, що «Шахеди» летіли у бік Стрия та Перемишлян.

За даними Повітряних Сил, загалом у ніч на 9 квітня російські окупанти випустили по сімох областях 20 «Шахедів», усіх їх вдалося збити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *